null Beeld

Perenkwestie in ‘De rijdende rechter’ zorgt voor grote hilariteit onder kijkers

Dinsdagavond zorgde De rijdende rechter ervoor dat bijna 1,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd zaten. De burenruzie over peren hield de gemoederen van de kijkers flink bezig én leverde flink wat zalige woordgrappen op.

De rijpe peren van twee stokoude perenbomen zorgen in het dorpje Beetgum voor een hoop gedoe tussen de buren. Marcel Veenendaal wordt namelijk helemaal gek van de twee perenbomen die in de tuin van zijn buren Danja en Chris Engelman staan.

Ellende

Marcel moet zijn pad twee keer per dag vegen om alle peren op te ruimen. En er komen wespen op de gevallen peren af. Al meerdere keren is Marcel flink gestoken en heeft hij zich in het ziekenhuis moeten behandelen voor een allergische reactie. 's Zomers lekker buiten aan tafel eten? Dat zit er door de peren voor Marcel en zijn vrouw niet in.

Perengevecht

Marcel is zo boos dat hij eerder een zak peren in de tuin van zijn buren heeft gegooid, zodat Danja en Chris zelf eens kunnen merken hoe vervelend het is. Ook gooit hij peren tegen de gevel en de ramen aan en dreigt hij de bomen om te zagen. Om de buurman in de gaten te houden, hebben Danja en Chris camera's aan hun huis gehangen. Hoogste tijd voor Rijdende rechter John Reid om tussenbeide te komen.

Uitspraak

Er komen flink wat deskundigen aan te pas: van geluidsexpert tot bomendeskundige om het probleem in kaart te brengen. Wat moet er gebeuren met de bomen, de peren en de camera's? Rechter John Reid bepaalt uiteindelijk dat Marcel moet stoppen met het gooien van peren. Omdat de peren op zíjn pad vallen, zijn het ook zíjn peren en moet hij ze zelf netjes opruimen. De bomen hoeven niet omgezaagd te worden, maar de camera's moeten wel weg.

Op Twitter is de perenkwestie voer voor met name heel veel woordgrappen:

Over peren gesproken.... De perfecte peer als toetje: verpakt in bladerdeeg met een heerlijk zoet sausje

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: NPO

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden