null Beeld

Perfect Mousse van Schwarzkopf krijgt een 8

VrouwOnline.nl

Een tijdje geleden deden wij een oproep voor een panel dat de nieuwste Schwarzkopf-kleuring Perfect Mousse zou moeten testen. Lees hier de uitslag!

Schwarzkopf presenteerde onlangs een nieuwe haarkleuring: Perfect Mousse. Perfect Mousse is Schwarzkopf’s eerste permanente haarkleuring in de vorm van een mousse, met een gegarandeerd kleurresultaat én ontzettend gemakkelijk in gebruik. Natuurlijk nemen wij dat niet zomaar voor waarheid aan en riepen we een testpanel in het leven om de kleuring aan een kritische blik te onderwerpen.

Van onze deelneemsters had 96% haar haren weleens eerder gekleurd. 74% hiervan deed dit zelf thuis, 26% ging hiervoor naar de kapper. Redenen om te kleuren zijn het dekken van grijze haren (51%), het accentueren van de eigen nuance (30%) en het niet tevreden zijn over de eigen haarkleur (19%).

Gemak

Gemakkelijk in gebruik, dat bleek de mousse zeker. Maar liefst 97% van de vrouwen uit ons testpanel bestempelden de kleuring als ‘gemakkelijk’ of zelfs ‘zeer gemakkelijk’. De pompflacon werd als prettig ervaren: 90% vond ook deze makkelijk tot zeer makkelijk in gebruik. 75% van de deelneemsters vindt het pompje ook fijner dan andere applicaties.

Kleur

De textuur van de mousse wordt ook fijn gevonden, 44% vindt het ‘vrij mild’ en 56% zelfs ‘zeer mild’. Over het kleurresultaat is 74% zeer te spreken. “De kleur is mooi natuurlijk en dekt goed” is een veel gehoord argument daarvoor. 25% geeft aan ‘min of meer’ tevreden te zijn met de kleur.

Of de mousse ook een langdurig resultaat geeft, daar kan het testpanel nog geen antwoord op geven. Velen geven aan dat het nog te kort geleden is dat zij de kleuring hebben gebruikt en daar dus nog geen goed oordeel over kunnen geven. “Ik heb het nu twee weken in en de kleur is nog niet vervaagd”, wordt wel gezegd.

Grijze haren

Veel vrouwen vinden het vervelend om grijze haren te krijgen, naarmate ze ouder worden. Dit wordt dan ook door meer dan de helft van het testpanel als reden opgegeven om de haren te kleuren. 30% van de testers geeft aan nog geen grijze haren te hebben en dus niets over de grijsdekking te kunnen zeggen, maar van de overige dames zegt 23% dat de grijsdekking ‘perfect’ is en 38% dat de kleuring ‘goed’ dekt.

Glans & geur

Volgens Schwarzkopf zou het haar na het kleuren met Perfect Mousse mooi moeten glanzen. Het testpanel beaamt dit: 79% geeft aan dat het haar ‘meer’ of zelfs ‘opmerkelijk meer’ glanst dan voorheen. Qua geur komt de kleuring ook goed uit de test. 64% vindt de kleuring lekker ruiken 32% ruikt een neutrale geur.

Tevreden

De meeste deelneemsters zijn blij dat ze het product mochten testen en ook tevreden over het resultaat. 63% zou Perfect Mousse in de toekomst zelf ook kopen, 32% overweegt dit. Daarnaast zou een groot deel (77% zeker, 21% misschien) de kleuring aan een vriendin aanbevelen.

Een groot deel van de testers (59%) vindt de mousse ‘beter’ dan andere kleuringen. Daar bovenop vindt 20% het product zelfs ‘absoluut veel beter’ dan andere methoden. “Dit is heel goed thuis te doen. Dat scheelt toch in de financiën!” meent een deelneemster.

Gemiddeld krijgt de Perfect Mousse van ons testpanel een 8.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden