null Beeld

Peter Heerschop brengt emotioneel eerbetoon aan overleden vriendin (27) van zijn dochter

Elke vrijdag bespreekt grappenmaker Peter Heerschop het nieuws van de afgelopen week in De week van Peter op Radio 538. Waar zijn column vrijdagochtend vrolijk begon, sloot de presentator af met een verdrietig bericht.

Afgelopen week kwam Chessety Kroeze - studievriendin van zijn dochter - om het leven. De 27-jarige arts in opleiding uit Alphen aan de Rijn overleed na een val tijdens een bergwandeling in Spanje.

Scherp als altijd

Grappen over voetbal en de dj's die terug zijn van vakantie: Peter Heerschop begint zijn wekelijkse column met scherpe opmerkingen als altijd. Frank Dane en zijn collega's lachen vrolijk met de komiek mee. Maar dan snijdt Peter Heerschop na een paar minuten een verdrietig onderwerp aan.

"Dinsdagavond drukte de premier ons op het hart om afstand te houden in de persconferentie", begint hij. "Mijn dochter heeft net gehoord dat een vriendin van haar studie er niet meer is. Gevallen bij een bergwandeling. 27, bijna dokter, vrolijk."

Dichtbij en zo ver weg

Hij vertelt over de vriendinnen die al gauw bij elkaar kwamen na het vreselijke nieuws. "Ja, we zijn met meer dan 6. Op afstand. Maar welke afstand? Zelfs dichtbij is de afstand enorm en op enorme afstand is alles dichtbij. Ik zie de vriendinnen en denk aan de ouders, het gezin en de nooit meer uit te komen mogelijkheden", zegt Peter Heerschop met een brok in zijn keel.

Refererend aan het lied Een vriend zien huilen van Herman van Veen besluit hij: "Een vriendin zien huilen, kun je niet. Een vriendin zijn én huilen is beter. Met elkaar. En gewoon dichtbij, want het einde houdt zich ook nooit aan de regels."

In een online condoleanceregister zijn inmiddels duizenden kaarsjes aangestoken voor de overleden Chessety.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Radio 538. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden