Piet Paulusma: “Het wordt een stevige winter met sneeuw en ijs” Beeld Getty Images/Aurora Open
Piet Paulusma: “Het wordt een stevige winter met sneeuw en ijs”Beeld Getty Images/Aurora Open

Piet Paulusma: “Het wordt een stevige winter met sneeuw en ijs”

Ben jij een echte winter-liefhebber? En sta je te springen om een dik pak sneeuw? Goed nieuws! Je kunt deze winter je hart ophalen volgens Piet Paulusma.

Tara StokdijkGetty Images/Aurora Open

Het wordt namelijk een échte winter inclusief sneeuw, laat de weerman weten. De verwachting is dan ook dat het een strengere winter wordt dan de afgelopen jaren.

Sneeuw én ijs deze winter

“Er komt sneeuw, er komt ijs, maar ook meer wat past bij een stevige winter”, laat Piet weten. Daarnaast wordt het een vrij wisselvallige winter. Zo gaan we échte winterse buien meemaken, maar ook de zon zien: “Er zijn één of meer winterstormen mogelijk met of zonder sneeuw. Een wat kwakkelend weertype en anti-winterweer komt voorbij met hoge temperaturen", vertelt de weerman.

Schaatsen

Gek op schaatsen? Ook dan wordt het een winter naar je hart. Het kan regionaal verschillen, maar volgens Piet kan er deze winter volop geschaatst worden. Zo kunnen we volgens de weerman op minstens een week schaatsplezier rekenen.

Wanneer?

We hoeven volgens Piet niet lang meer te wachten op dit winterse weer. In december doet het al zijn intrede, legt hij uit. Maar elk voordeel heeft z'n nadeel en dat heeft ook het winterweer. Namelijk: overlast.

Overlast

“Het wordt een winter met veel overlast door vooral winterweer en kwakkelende perioden (gladheid, sneeuw en ijzel), maar ook door niet-winterweer. Gemiddeld wordt de winter ‘te koud’ tot ‘normaal’. Het wordt omgerekend een te natte winter, te veel neerslag in welke vorm dan ook. Het af en toe ruige karakter is opvallend en kan ook overlast veroorzaken", aldus Piet.

Winterse lifehack: maak je tapijt schoon met sneeuw:

Bron: RTVNoord

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden