Wandhanger Beeld Sanne Tulp
WandhangerBeeld Sanne Tulp

Pimp je muur met deze prachtige wandhanger

Je kan op eenvoudige wijze, met eenvoudige materialen en soms met een klein budget, items maken die een pronkstuk in je interieur worden. Een goed voorbeeld daarvan is deze leuke wandhanger, een mooie zelfmaker van Studio Nom.

Of je nu superhandig bent of niet: als je de beschrijvingen goed leest, kun jij het ook. Niets is zo fijn als trots zijn op iets wat je zelf hebt gemaakt!

Dit heb je nodig

  • Houten ringen, Ø 20 cm € 1,50, Ø 25 cm € 2,75 en Ø 30 cm € 4,95 (wolcafe.nl)
  • Yarn and colors Urban in Peach, Soft Grey en Glass € 8,- p.st (shopgeluk.nl)
  • Schaar

Gebruikte knopen

  • Opzetlus: bekijk hier de video
  • Cordonknoop: houd je draad onder de ring en sla hem om de ring heen via de linkerzijde van de draad. Zorg dat de draad er stevig omheen zit. Sla nogmaals de draad via de linkerzijde van de draad om de ring, maar nu losjes. Haal het uiteinde door de ontstane lus, en trek zachtjes aan.

Werkbeschrijving

  1. Knip de wol: elke draad moet 3x de diameter van de ring lang zijn. Voor de ring van 20 cm heb je 11 draden nodig, voor die van 25 cm 15 draden en voor die van 30 cm 19 draden.
  2. Gebruik de opzetlus voor het vastmaken van de draden aan de bovenzijde en de cordonknoop voor het bevestigen van de draden aan de onderzijde.
  3. Maak de eerste opzetlus in het midden van de ring, knoop de twee ontstane draden ongeveer 16 cm uit elkaar vast aan de onderzijde.
  4. Knoop vervolgens vanaf de bovenkant van binnen naar buiten, en aan de onderkant van buiten naar binnen. Knoop links en rechts een nieuwe opzetlus. Pak de rechterdraad van de linkerzijde en knoop die rechtsonder vast. Pak de linkerdraad van de rechterzijde en knoop die linksonder vast.
  5. Vervolgens knoop je de overgebleven linkerdraad rechtsonder en de overgebleven rechterdraad linksonder. Herhaal dit om en om, totdat je alle draden hebt gebruikt. Knip de losse eindjes op ongeveer 3 cm af.
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden