null Beeld

Pizza met zalm en rucola

Eerst volgt het basisrecept voor pizzadeeg. Daaronder volgt het recept voor pizza met zalm en rucola.

Basisrecept pizzadeeg

Dit pizzadeeg is makkelijk te maken en het blijft in de diepvries enkele maanden goed. Gebruik voor een snelle pizza een mix voor pizzadeeg of een kant-en-klare pizzabodem.

Ingredienten voor pizzabodem:

2 tl gedroogde gist

280 g bloem

1 el melk

2 el olijfolie + om in te vetten

½ tl zout

Bereidingswijze: Meng de gist met de bloem, roer er 1½-1¾ dl lauwwarm water, de melk, de olijfolie en zout door. Schep het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het met de handen in 10-15 min. tot een zacht en soepel deeg (zo wordt de bodem lekker krokant). Voeg iets meer bloem toe als het mengsel te nat is of iets meer water als het deeg te droog is. Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie ingevette kom. Bestrijk de bovenkant dun met olijfolie. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige keukendoek, op een warme plaats circa 2 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld. Druk de lucht voorzichtig uit het deeg en laat het vervolgens afgedekt nogmaals circa 40 min. rijzen.

Bereidingstijd: circa 25 min. Rijzen/wachten: circa 2 uur en 40 min.

Pizza met zalm en rucola

Voor 2 personen

1 keer basisrecept pizzadeeg

1-1½ el olijfolie

flinke handvol kleine rucolablaadjes

100-125 g gerookte zalm

1-2 el kleine kappertjes

2-3 el grof gesneden bieslook

Bereidingswijze: Halveer het deeg en rol beide delen superdun uit. Bestrijk de bodems dun met olijfolie en bak ze circa 15 min. op een ingevette bakplaat in een voorverwarmde oven op 240ºC. Laat ze iets afkoelen en beleg ze met de rucola, zalm, kappertjes en bieslook. Sprenkel er een paar druppels olijfolie over.

Bereidingstijd: circa 15 min. Oventijd: circa 15 min. Circa 890 kcal p.p.

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Carel Verduin

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden