null Beeld

Pizza voor de lijn: flammkuchen met venkel, garnalen en geitenkaas

Goed bezig zijn en toch iets heerlijks op tafel, dat kan met deze all time classic 'pizza'. Lijnen was nog nooit zo lekker.

Online redactie Libelle

Dit heb je nodig voor 4 personen als hoofdgerecht:

  • 260 g flammkuchendeeg (koelvers)
  • 150 g passata
  • blaadjes van 5 takjes basilicum
  • peper
  • zout
  • 1 flinke venkelknol, in dunne plakjes geschaafd, groene blaadjes apart
  • 1 el olijfolie
  • 500 g garnalen, rauw en gepeld
  • 200 g zachte 45+-geitenkaas
  • 2 kropjes little gem
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen in 8 partjes

Zo maak je deze flammkuchen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg bakpapier op een bakplaat, rol het deeg hierop uit, prik in met een vork en bak 5 minuten.
  2. Meng de passata met de helft van de basilicum en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bestrijk hiermee de gebakken deegbodem, houd de rand vrij.
  4. Schep de venkelplakjes met de helft van de olijfolie en de garnalen om met peper en zout, verdeel dit over de passata en brokkel er de geitenkaas over.
  5. Bak in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar.
  6. Schep intussen de slablaadjes om met de komkommer, de rest van de olie, de kappertjes en het sap van 2 partjes citroen.
  7. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de rest van de basilicum en het venkelgroen.
  8. Geef er citroenpartjes bij en serveer met de salade.

Smakelijk eten!

Bereidingstijd 25 min. Kcal 412 p.p.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Styling: Hanna van den Bos. Fotografie: Sigurd Kranendonk. Receptuur: Dosia Brewer & Martine Kröner. Bereiding: Ans de Vree.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden