null Beeld

Planbare reguliere zorg in ziekenhuizen gestaakt door coronadruk

De coronadruk op de ziekenhuizen leidt tot een nieuwe maatregel. Ziekenhuizen en klinieken staken de planbare reguliere zorg, maakt minister Van Ark voor Medische Zorg vandaag bekend.

Tara Stokdijk

Hiermee wil de minister zorgpersoneel vrijspelen.

Acuut en kritiek

De minister hoopt hiermee acute en kritiek planbare zorg de komende weken te kunnen garanderen. Dit is zorg die binnen 6 weken geleverd moet worden om schade te voorkomen, zoals kankeroperaties of orgaantransplantaties.

Alle hens aan dek

Op dit moment is de werkdruk in de ziekenhuizen heel hoog. Door besmettingen onder personeel vallen veel medewerkers tijdelijk uit. Ook nemen personeelsleden rond de feestdagen meer vrije dagen op. Minister Van Ark laat weten: "Het is echt alle hens aan dek in de ziekenhuizen de komende weken. Ik steun de ziekenhuizen in de extra maatregelen en roep iedereen nogmaals op zich tijdens de lockdown aan de maatregelen te houden. Alleen dan kunnen we de zorg toegankelijk houden voor iedereen die dat nodig heeft."

IC-maatregelen

Ook rondom de intensive care worden extra maatregelen genomen. Zo brengt de minister naar buiten dat het aantal IC-bedden opgeschaald gaat worden van 1150 naar 1450 bedden en er zullen weer Nederlandse patiënten naar Duitsland worden verplaatst.

De zorg geeft antwoord: heeft Nederland corona onderschat?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden