Plassende hond en bizarre reactie zijn hét onderwerp van gesprek na 'Ik vertrek: even weg' Beeld AvroTros
Plassende hond en bizarre reactie zijn hét onderwerp van gesprek na 'Ik vertrek: even weg'Beeld AvroTros

Plassende hond en bizarre reactie zijn hét onderwerp van gesprek na 'Ik vertrek: even weg'

In Ik vertrek: even weg mogen stellen die ooit te zien waren in Ik vertrek er even tussenuit bij andere oud-deelnemers. Zaterdagavond vieren Cosmas en Nicole uit Frankrijk vakantie bij Bart en Christa in Spanje – en andersom. Op Twitter is de uitzending al snel onderwerp van gesprek.

Voornamelijk Bart en Christa en hun honden worden druk besproken. En niet per se in positieve zin…

Ik vertrek: even weg

In Ik vertrek: even weg doen oud-deelnemers van het programma inspiratie op in elkaars accommodatie. Hoeveel sterren hebben ze voor de inspanningen van de ander over? Zijn ze onder de indruk? Of wordt het een paar dagen afzien?

Deze zaterdagavond trekken Cosmas en Nicole, die een chateau in Frankrijk runnen, naar Valencia. Daar hebben Bart en Christa zich met hun honden op een boot in de haven gevestigd.

Geen grote boodschap op de boot

Cosmas en Nicole zijn zichtbaar enthousiast over hun verblijf op de boot, ook al heeft hun gastvrouw ze vriendelijk verzocht ‘geen grote boodschap’ op de boot de doen. Die opmerking zorgt op Twitter al snel voor hilarische reacties. Maar kijkers weten pas echt niet wat ze horen als Bart en Christa naar Frankrijk afreizen.

Daar doen Cosmas en Nicole er alles aan om het hun gasten én hun trouwe viervoeters naar de zin te maken. De hele kamer wordt zelfs verbouwd voor honden Jip en Louis. Maar dan besluit hond Louis bij het ontbijt een van de antieke stoelen als plaspaal te gebruiken. Nicole weet zichtbaar niet wat ze met de situatie aanmoet. En dát krijgt ze tijdens het feedbackmoment van Christa te horen.

Ongelukje

“Als ik een puntje van kritiek mag noemen, dan is dat toch een stukje gastvrijheid”, begint Christa tijdens het uur van de waarheid. “Na het ongelukje van Louis was ik volledig van het padje. Ik probeerde het snel op te ruimen, en dan krijg ik zo’n boze blik van Nicole”, zegt ze. “Je had wel wat professioneler kunnen reageren.”

Kijkers weten niet wat ze horen. “Je had wat “professioneler” kunnen reageren, aldus de mevrouw die halve sanitaire faciliteiten biedt en onvoorbereid gaat gidsen”, schrijft iemand op Twitter. En deze kijker is lang niet de enige die er zo over denkt. Gelukkig vatten Cosmas en Nicole het heel goed op.

Uitzending gemist? Hier kun je de aflevering terugkijken.

Bron: Twitter. Beeld: Avrotros

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden