null Beeld

Politie meldt meer verwarde mensen, storm dag 2 + ander nieuws

Geen tijd gehad om vandaag het nieuws te volgen? Geen nood. We hebben de belangrijke nieuwtjes voor je op een rijtje gezet.

Meike Bergwerff

Meer verwarde mensen gemeld

De politie haalt steeds meer verwarde mensen van de straat. Vorig jaar steeg het aantal van 53.000 naar 60.000, is vandaag bekend gemaakt. De politie wil daarom een nieuwe aanpak omdat het de agenten teveel tijd kost. Een plan waarbij er wijk-ggz'ers zijn, moet een uitkomst bieden. In Den Haag hebben ze sinds vorig jaar mei een speciale opvang voor verwarde mensen. Daar krijgen ze meteen de zorg die ze nodig hebben. Lees hier het hele verhaal.

Flinke stormschade

De lentestorm die vooral dinsdag over Nederland raasde, heeft naar schatting rond 10 miljoen euro schade aangericht. De harde wind bleef ook vandaag voor overlast en vertragingen van het vliegverkeer op Schiphol zorgen. Verzekeraars merken dat het onstuimige weer al drie dagen schade aanricht. "De hevige windstoten en rukwinden – vooral zondag in combinatie met veel neerslag – waren zondag en maandag al goed voor een geschatte schade van circa 4 miljoen euro", aldus het verbond. De hevige wind zorgde voor omgevallen bomen, weggewaaide dakpannen, losliggende dakplaten en rondvliegende takken en puin. Daarbij was er in veel gevallen ook waterschade. Gisteren ging er ook al van alles mis door de storm, lees het hier terug.

Heleen van Royen stapt in huwelijksbootje

Ons eigen primeurtje vandaag kwam van Heleen van Royen. De 50-jarige schrijfster is ten huwelijk gevraagd door haar 22-jarige vriend Bart Meeldijk. De 22 drummer van de band Rigby zei in 2013 nog nooit te willen trouwen, maar daar is ie kennelijk op teruggekomen. Voor Van Royen is het de tweede keer dat ze trouwt, in 2012 scheidde ze van Ton van Royen. Op 24 april ligt de Libelle met het hele interview met Heleen van Royen in de winkels. Lees hier alvast meer over haar bekendmaking.

Grapjes

Mocht je er niets van gemerkt hebben, vandaag is het 1 april. En dus pakten enkele groten merken uit met misleidende campagnes, gekke leuzen of aankondigingen. We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hier.

Zin in wat ontspanning?

Op de Drentse hei huist een dassenfamilie die je nu live kunt volgen via een webcam. Dat is niet zomaar voor de gezelligheid, maar omdat 2015 officieel het Jaar van de Das is. Kopje thee erbij en kijken maar. Lees hier meer over de dassen.

Bron: ANP, Libelle Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden