Pompoencake met feta en rozemarijn

Recept uit Libelle 44.

Hartige cakes zijn erg populair. In stukjes gesneden is het een heerlijk (borrel)hapje.

Voor 15-20 plakken

• 220 g bloem

• 1 zakje gedroogde gist

• 4 eieren

• 1 dl olijfolie

• 1 dl melk

• 350 g geroosterde pompoen (zie recept geroosterde pompoen), in blokjes

• 200 g feta, in blokjes

• 2 tl fijngesneden rozemarijnblaadjes

• zout, peper

• enkele toefjes rozemarijn

Meng in een kom bloem en gist, klop de eieren, olie en melk erdoor tot een glad beslag. Voeg de pompoen, feta, fijngesneden rozemarijn en wat zout en peper toe.

Bekleed een ingevette cakevorm met aluminiumfolie, vet ook het folie in. Schenk het beslag in de vorm, steek er nog wat rozemarijn in en bak de cake 35-45 min. in het midden

van een voorverwarmde oven op 180°C.

Controleer de gaarheid met de punt van een mes, als deze droog uit de cake komt, is de cake goed.

Laat de cake op een rooster afkoelen.

Bereiden: circa 20 min.
Oventijd: 35-45 min.
Circa 150 kcal p.pl.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden