Pompoensalade met druiven en verse kaas

Voor- of hoofdgerecht voor 4 personen:

• 4 el olijfolie

• 1 tl gemalen komijnzaad

• 1 tl gemalen korianderzaad

• zout, zwarte peper

• 800 g pompoen, ongeschild, pitten verwijderd, pompoen in parten

• ca. 250 g blauwe druiven

• 3 el balsamicoazijn

• 1 tl fijne tafelsuiker

• 2 flinke handenvol slablaadjes van het seizoen (rode sla, spinazie, waterkers of jong bietenblad)

• 125 g zachte verse geitenkaas of (volle) kwark

• 2 el grof gehakte walnoten

Bereidingswijze:

Meng 2 el olie in een grote kom met komijn, koriander en zout en peper naar smaak. Meng de parten pompoen met de gekruide olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoen in circa 30 min. gaar in een voorverwarmde oven op 220ºC.

Bak de druiven in 2 el olie op halfhoog vuur al omscheppend enkele min. tot ze licht geblakerd zijn. Voeg de azijn en suiker toe en schep alles om tot de suiker is gesmolten. Verdeel de pompoen, druiven, slablaadjes en kaas over 4 borden en schenk de warme balsamicodressing erover. Garneer met de walnoten.

Bereiden: circa 20 min.

Oventijd: circa 30 min. Circa 320 kcal p.p.

PRODUCTIE: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: John Kernick, HarperCollins Publishers, Marina Goudsblom, Karakter Uitgevers.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden