Pompoensoep met gember en appel
De frisse smaak van appel combineert heel goed met pompoen. Door de gember, kerrie en piment krijgt de soep een verrassende smaak.
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Benodigdheden:
- 2 uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el geraspte gemberwortel
- 40 g boter
- 1-2 tl kerriepoeder
- snufje gemalen piment
- zout, peper
- 1 butternutpompoen, geschild, zaadjes verwijderd, in stukken
- 2 appels, geschild, in stukjes
- ca. 1¼ dl groente- of kippenbouillon
- 3 plakken zuurdesembrood, geroosterd, in repen
- 3 el aïoli (knoflookmayonaise)
Bereidingswijze
- Bak ui, knoflook en gemberwortel circa 5 min. op zacht vuur in de boter.
- Voeg kerriepoeder, piment, wat zout en peper, pompoen (bewaar wat stukjes pompoen) en appel toe en bak al omscheppend nog circa 10 min.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 min. zachtjes koken.
- Pureer de soep, schenk deze in koppen en garneer met flinterdun geschaafde rauwe pompoen.
- Bestrijk de repen brood met aïoli en serveer ze bij de soep.
Bereidingswijze: circa 40 min. Circa 295 kcal p.p.
BEKIJK OOK: Knus herfsttafereeltje: zo maak je romantische lichtjes van pompoen
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking, Peter Kooijman.