null Beeld

Pompoensoep met gember en appel

De frisse smaak van appel combineert heel goed met pompoen. Door de gember, kerrie en piment krijgt de soep een verrassende smaak.

Redactie Libelle.nl

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Benodigdheden:

  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 40 g boter
  • 1-2 tl kerriepoeder
  • snufje gemalen piment
  • zout, peper
  • 1 butternutpompoen, geschild, zaadjes verwijderd, in stukken
  • 2 appels, geschild, in stukjes
  • ca. 1¼ dl groente- of kippenbouillon
  • 3 plakken zuurdesembrood, geroosterd, in repen
  • 3 el aïoli (knoflookmayonaise)


Bereidingswijze

  1. Bak ui, knoflook en gemberwortel circa 5 min. op zacht vuur in de boter.
  2. Voeg kerriepoeder, piment, wat zout en peper, pompoen (bewaar wat stukjes pompoen) en appel toe en bak al omscheppend nog circa 10 min.
  3. Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 min. zachtjes koken.
  4. Pureer de soep, schenk deze in koppen en garneer met flinterdun geschaafde rauwe pompoen.
  5. Bestrijk de repen brood met aïoli en serveer ze bij de soep.

Bereidingswijze: circa 40 min. Circa 295 kcal p.p.

BEKIJK OOK: Knus herfsttafereeltje: zo maak je romantische lichtjes van pompoen

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking, Peter Kooijman.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden