Pompoensoep met Thaise curry

MarliesSienot

Aan de hand van de seizoenen nemen zij u mee op een culinaire reis over het Landgoed Mariënwaerdt. Met traditionele recepten die al jaren worden bereid op het landgoed, aangevuld met verrassende hedendaagse gerechten. Op Libelle.nl smullen we alvast van een voorproefje.

Ingrediënten

1 kg pompoen

50 g boter

2 uien, fijngesneden

½ rode peper, zonder zaad-

lijst, in ringetjes gesneden

2½ theel kerriepoeder

700 ml kippenbouillon

zout

1 afgestreken eetl Thaise

rode curry

100 ml room

10 blaadjes koriander,

fijngesneden

Extra nodig

staafmixer

Bereidingswijze

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt de boter in een ruime pan en fruit hierin de uien en vervolgens de pompoenblokjes. Voeg de peper en 2 theelepels kerriepoeder toe en warm dit op matig vuur nog even mee. Schenk de kippenbouillon erbij en laat dit een half uur zachtjes koken.

Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met zout en de rode curry. Klop de room met het overgebleven kerriepoeder en meng er de koriander door. Schenk de soep in kommen en schep er een lepel room bij.


Gerechten van de Heerlijkheid:
€ 24,95
ISBN: 9789044333428
Verschijningsdatum: oktober 2011


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden