null Beeld

Prachtig: moeder na 21 jaar herenigd met ontvoerde zoon

Ze had er niet meer op durven hopen, maar afgelopen week was het dan toch zo ver: 21 jaar nadat haar zoon was gekidnapt, kon de Amerikaanse Maria Mancia hem eindelijk weer in de armen sluiten. 

Laudine Schuurman

De zoon van Maria, Steve Hernandez, was nog maar anderhalf jaar oud toen hij door zijn vader werd ontvoerd.

Geen Steve

Maria kwam thuis na het werk en trof is huis in Californië een totale chaos aan. En het ergste was: de kleine Steve was nergens te bekennen. Steves vader, bleek het ventje te hebben meegenomen.

Aangifte

Maria deed aangifte van de ontvoering, maar haar man en Steve werden nooit gevonden. De jaren gingen voorbij en de zaak verdween naar de achtergrond. Omdat de vader van Steve alle papieren en foto's had meegenomen, had Maria alleen een kleine pasfoto van Steve, die een familielid nog thuis had liggen.

null Beeld

Tip

Het leek erop dat de zaak nooit zou worden opgelost, totdat rechercheur Karen Cragg op een dag een tip kreeg, dat Steve in Mexico zou wonen. Zijn vader was vermist en dat bleek een goede reden om contact mer de nu 22-jarige jongen te zoeken. "We vertelden hem dat we vermissing van zijn vader onderzochten, en dat we zijn DNA nodig hadden om hem op te sporen,"vertelt Cragg aan persbureau AP. "We wisten niet wat de omstandigheden waren, dus we moesten heel voorzichtig te werk gaan."

Goed nieuws

Het DNA van Steve en Maria werd naar het laboratorium gestuurd, zonder dat ze van het onderzoek af wisten. Een paar weken later kon Cragg Maria het goede nieuws vertellen: haar zoon was gevonden. "Ze geloofde ons eerst niet, ze kon alleen maar huilen", vertelt Cragg. Afgelopen donderdag kon Maria haar zoon dan eindelijk omhelzen.

Vervolgd?

Het is nog onduidelijk of Steves vader al is gevonden en of hij wordt vervolgd. Met Steve gaat het heel goed, hij wil in Amerika rechten gaat studeren. "Ik heb nooit geweten of mijn moeder nog leefde", vertelt hij aan The Huffington Post. "Het nieuws dat ze naar me zocht, was een shock, maar het is allemaal goed nu."

Bekijk hier de video van de bijzondere ontmoeting:

LEES OOK:

Bron: Metro. Beeld: Zie.nl, ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden