null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Prachtig: ode aan Diederik Gommers op internet opgedoken

Maandag keerden een aantal bekende Nederlanders zich tegen het coronabeleid met de boodschap #ikdoenietmeermee. Er ontstond grote ophef op social media. Eva Jinek nodigde een van deze BN'ers, Famke Louise, uit, samen met voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Instensive Care Diederik Gommers. De arts wordt inmiddels vanuit allerlei hoeken geprezen om zijn bijzondere televisieoptreden.

Online redactie LibelleEM-Press/Patrick van Emst

De groep BN’ers die deze boodschap deelde bestond onder anderen uit zangeres Famke Louise, dj Hardwell en zanger Thomas Berge. Ook Tim Douwsma, Gers Pardoel, Brace, Mental Theo en rapper Bizzey deden hieraan mee.

Statement Famke Louise

In de uitzending van Jinek dinsdagavond deed Famke Louise haar zegje. Met een spiekbriefje vertelde de zangeres dat ze 'superveel respect voor corona had'. "We leven in een maatschappij waarin mensen hun ding niet meer kunnen doen. De entertainmentindustrie ligt helemaal plat. Er zijn gezinnen waar misschien niet eens meer eten op tafel kan komen. Ik vind dat het kabinet daar te weinig rekening mee houdt. Het is een maatschappelijk probleem en ik vind dat daar te weinig aandacht voor is."

Lof voor de arts

Diederik Gommers reageerde op zijn beurt met een geduldige, respectvolle uitleg op de zangeres. En juist die houding viel in goede aard bij de kijkers thuis. Op sociale media wordt de arts een aantal dagen later nog altijd geroemd en geprezen om zijn waardige reactie op Famke Louise.

Gedicht

Tekstschrijver Merel Morré schreef zelfs een gedicht over Gommers, dat ze op LinkedIn plaatste. Haar rijmelarij is inmiddels al meer dan vierduizend keer geliket op de netwerkwebsite. Haar woorden raken velen, blijkt uit de vele reacties op het gedicht. Diederik Gommers zélf heeft inmiddels ook op het gedicht van Merel gereageerd. Hij schrijft: "Beste Merel. Dankjewel voor dit prachtige gedicht!!!!"

Bron: Thebestsocialmedia. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden