Volodymyr Zelensky Beeld ANP / AFP
Volodymyr ZelenskyBeeld ANP / AFP

President Zelensky bedankt Willem-Alexander en Máxima voor hun steun

Toen vorige week Oekraïne werd binnengevallen door Rusland, lieten koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een verklaring laten weten dat ze ‘intens meeleven’ met de bevolking daar. Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedankt het nu voor die steun: “Mijn vrouw Olena en ik zijn hunne majesteiten koning Willem-Alexander en koningin Máxima oprecht dankbaar.”

Mirna WiggersANP / AFP

De president bedankt Willem-Alexander en Máxima voor hun “warme woorden aan de bevolking van Oekraïne.” Hij schrijft verder: “We weigeren de invasie van de aggressor. Vandaag, meer dan ooit, is het belangrijk voor ons dat we voelen dat we niet alleen zijn.”

Steunbetuiging

De tweet is een reactie op de steunbetuiging van het Nederlandse koningspaar van vorige week: “Ons hart gaat uit naar de bevolking van Oekraïne en naar alle getroffenen door het geweld”, zo begon de verklaring. “Wij leven intens mee met de mensen daar en met de Oekraïense gemeenschap in Nederland, die in angst verkeert om het lot van familie en vrienden”, aldus de koning en koningin.

Cambridge

Eerder vandaag bedankte Zelensky ook prins William en hertogin Kate voor hun steun aan zijn land. De tweet die hij daarover plaatste vanmorgen doorbrak een stilte van 20 uur van zijn kant, tot opluchting van vele mensen wereldwijd.

Bron: Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden