Prins Albert en zijn familie openen het kerstdorp in Monaco. Beeld Corbis via Getty Images
Prins Albert en zijn familie openen het kerstdorp in Monaco.Beeld Corbis via Getty Images

royals van monaco

Prins Albert opnieuw op pad met de kinderen zónder Charlene

De agenda van de Monegaskische royals is aan het einde van het jaar bomvol. Met of zonder Charlene worden de verplichtingen netjes afgewerkt. Zo openen prins Albert en zijn zus Caroline op vrijdagavond het kerstdorp in Monaco - mét een glansrol voor twee speciale gasten.

Renée MulckhuijseCorbis via Getty Images

Waar Charlene haar man normaal gesproken zou vergezellen bij zo’n gelegenheid, gaat de tweeling deze keer mee.

Prins Albert op stap met Jacques en Gabriella

De royals zijn in ieder geval al helemaal in de kerstsferen. Het kerstdorp wordt met Jacques en Gabriella, die volgende week zeven kaarsjes op hun verjaardagstaart mogen uitblazen, geopend. Albert probeert het beste van de huidige situatie te maken en heeft naast Caroline ook haar zoon Pierre en zijn vrouw Beatrice uitgenodigd.

Stefano Casiraghi, Kaia Rose Wittstock, Prins Jacques of Monaco, Bodie Wittstock, Prinses Gabriella of Monaco en Francesco Casiraghi in een kerstattractie. Beeld Corbis via Getty Images
Stefano Casiraghi, Kaia Rose Wittstock, Prins Jacques of Monaco, Bodie Wittstock, Prinses Gabriella of Monaco en Francesco Casiraghi in een kerstattractie.Beeld Corbis via Getty Images

Voor de kinderen was de opening al helemaal een feestje, omdat ze als één van de eersten de attracties in het kerstdorp mochten uitproberen.

Waar is Charlene?

Terwijl Albert zijn derde publiekelijke werkbezoek aflegt zónder Charlene en goed gemutst lijkt te zijn, verblijft zijn vrouw in een kliniek buiten Monaco. Charlene wordt daar behandeld voor haar fysieke en mentale uitputting nadat ze noodgedwongen tien maanden in haar geboorteland Zuid-Afrika verbleef met een keel-, neus- en oorinfectie.

‘We missen je mama’

Prins Albert, die druk bezig is met de award voor vader van het jaar in de wacht te slepen, heeft zijn zoon en dochter onlangs ook meegenomen naar zijn werk. De tweeling plantten een Zuid-Afrikaanse boom ter ere van hun moeder.

Jacques en Gabriella houden een zelfgemaakte poster voor hun moeder omhoog.  Beeld Getty Images
Jacques en Gabriella houden een zelfgemaakte poster voor hun moeder omhoog.Beeld Getty Images

Tijdens de nationale dag van Monaco lieten ze hun gezichtjes ook zien. Toen hadden Jacques en Gabriella nog een poster vast waarop ‘we missen je mama’ en ‘we houden van je mama’ stond.

Wat er precies met Charlene aan de hand was in Zuid-Afrika legt royaltyverslaggever Rick Evers hieronder uit.

Bron: The Daily Mail

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden