null Beeld PA
Beeld PA

Prins Charles deelt zijn favoriete recept met eieren en Britse kaas

Prins Charles heeft via Twitter een van zijn favoriete recepten gedeeld. Het gaat om een ovengerecht met ei, een maaltijd die de prins thuis waarschijnlijk zelf vaak op tafel zet.

Tara StokdijkPA

Charles grijpt het moment ook aan om Britse kaasmakers te steunen.

Kaasmakers

Het ovengerecht noemt Charles in het Engels cheesy baked eggs en bestaat uit ei, tomaten, spinazie, verse basilicum en natuurlijk Britse kaas. Prins Charles is beschermheer van Britse kaasmakers en steekt ze hiermee een hart onder de riem: "Zij hebben onze steun in deze tijd van grote onzekerheid hard nodig. En we kunnen allemaal op een eenvoudige manier helpen. Door Britse kaas in te kopen bij lokale winkels en kaasboeren, en rechtstreeks bij producenten online, kunt u een essentiële bijdrage leveren om deze kleine bedrijven overeind te houden tijdens de huidige crisis. Iets wat velen van ons ongetwijfeld veel troost brengt, is goed eten. Het is daarom zeer verontrustend te vernemen dat deze crisis een van de wonderbaarlijkste geneugten van het leven kan vernietigen: Britse kaas."

Recept

De prins deelt het recept vanaf het Twitter-account van Clarence House. Er wordt gezegd dat Charles het gerecht vaak voor zijn vrouw Camila maakt in Highgrove House. Ook proberen? Wij hebben het recept voor je vertaald:

Ingrediënten

  • 100 gram spinazie
  • 1 cherrytomaat of zongedroogde tomaat in stukjes gesneden
  • 35 gram sterke, zachte kaas (Charles tipt de Britse kazen Tunworth en Golden Cenarth)
  • 1 ei
  • 80 ml double cream of slagroom
  • 15 gram geraspte harde kaas (Charles tipt Britse kaas Old Winchester)
  • Verse gescheurde basilicumblaadjes
  • Optioneel: vleeswaren

Stap 1: vet een kleine ovenschaal in met boter. Verdeel de spinazie over de schaal, maar houd in het midden een gat over.

Stap 2: Snijd de cherrytomaat in vieren of hak de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel over de spinazie.

Stap 3: Leg de zachte kaas in stukjes tussen de tomaten. Voeg de gescheurde basilicumblaadjes toe. Voeg nu eventueel de vleeswaren toe.

Stap 4: Voeg peper en zout toe.

Stap 5: Breek het eitje open in het gat dat je in de spinazie opengelaten hebt.

Stap 6: Giet de double cream of slagroom over het eitje heen en zorg dat je de dooier niet kapotmaakt.

Stap 7: Verkruimel de harde kaas erover heen.

Stap 8: Plaats de schaal 8 tot 10 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 9: Laat het een paar minuten afkoelen voor je het opeet.

Schattig: deze hobby deelt prins Charles met zijn kleinzoon George
[jwplayer id=6RVEG5Pt is_playlist=false disable_ads=false disable_autoplay=default pause_when_not_visible=default]
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Purewow. Beeld: Brunopress

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden