null Beeld AFP
Beeld AFP

Prins Charles heeft déze vrouw twee keer ten huwelijk gevraagd (nog voor Diana)

Voordat prins Charles op 29 juli in 1981 trouwde met lady Diana, waren er veel andere vrouwen op wie hij zijn oog liet vallen. Er was zelfs een vrouw die hij twee keer ten huwelijk vroeg, maar ze wees hem beide keren af.

Online redactie LibelleAFP

De vrouw die Charles afwees is Anna Wallace, de dochter van een rijke Schot. Anna had de bijnaam ‘Whiplash’ Wallace door haar vurige temperament. Ze verbrak de relatie uiteindelijk, omdat hij een hele avond niet tegen haar had gepraat op een bal. "Ik ben nog nooit zo slecht behandeld in mijn leven. Je hebt me de hele avond alleen gelaten en nu moet je zonder mij verder", zei ze de tegen de prins. Voordat Charles een relatie kreeg met Diana , heeft hij heel wat afspraakjes gehad. De prins stond onder druk van het Britse Koningshuis om een geschikte vrouw te vinden. Dat betekende destijds een buitenlandse prinses of een dochter van een Britse aristocraat.

Affaires

In de jaren zeventig ontmoette hij Camilla, maar zij werd al snel uitgesloten toen ze in 1973 trouwde met Andrew Parker Bowles. Charles bleef zoeken naar een vrouw, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Een van zijn eerste affaires was met Lucia Santa Cruz, de dochter van de Chileense ambassadeur. Daarna had hij nog twee andere vriendinnen: de dochter van een governeur in Malta en Cindy Buxton, een bekende documentairemaker.

Twintig vrouwen

In totaal zijn er zo’n twintig vrouwen voorbijgekomen. Een van hen was lady Jane Wellesley, de dochter van de hertog van Wellington. Mensen zagen haar als dé potentiële bruid van Charles, maar uiteindelijk liep ook deze relatie op niets uit. Nadat er meerdere keren door de media werd gevraagd of er een verlovingsaankondiging zou komen, snauwde lady Jane: "Geloof je écht dat ik koningin wil zijn?"

Diana

In 1980 ontmoette Charles lady Diana en al snel trouwden de twee. Diana wilde de bruiloft last minute afblazen, omdat prins Charles een dag voor de bruiloft zei dat hij niet van haar hield. Zoals we inmiddels weten kwam het ja-woord er wél en zette Diana in 1992 een punt achter het huwelijk. Inmiddels is Charles alweer 15 jaar getrouwd met Camilla. Je kunt wel stellen dat de prins een flink onstuimig liefdesleven heeft gehad.

Dit vertellen William en Kate hun kinderen over prinses Diana:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Honeynine. Beeld: Brunopress.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden