Royals

Prins Philip zou vandaag 100 jaar zijn geworden: zo staan de royals erbij stil

Prins Philip zou vandaag 100 jaar zijn geworden: zo staan de royals er bij stil Beeld Getty Images
Prins Philip zou vandaag 100 jaar zijn geworden: zo staan de royals er bij stilBeeld Getty Images

Prins Philip overleed op 9 april 2021. Vandaag, op 10 juni, zou de man van de Britse koningin Elizabeth 100 jaar zijn geworden. Daar staan het Britse volk en de royals zelf op bijzondere wijze bij stil.

Zo heeft queen Elizabeth deze week een roos in ontvangst mogen nemen, ter ere van haar overleden echtgenoot. De roos is vernoemd naar prins Philip en heet de Duke of Edinburgh Rose.

Roos

De roos heeft een dieproze kleur met witte lijntjes en is van een nieuwe soort. De liefdadigheidsinstelling Royal Horticultural Society, waar koningin Elizabeth beschermvrouwe van is, heeft de roos cadeau gedaan.

Prins Philip zou vandaag 100 jaar zijn geworden: zo staan de royals erbij stil Beeld BrunoPress/PhotoShot
Prins Philip zou vandaag 100 jaar zijn geworden: zo staan de royals erbij stilBeeld BrunoPress/PhotoShot
Prins Philip zou vandaag 100 jaar zijn geworden: zo staan de royals erbij stil Beeld BrunoPress/PhotoShot
Prins Philip zou vandaag 100 jaar zijn geworden: zo staan de royals erbij stilBeeld BrunoPress/PhotoShot

Windsor Castle

Ook worden er ter ere van de bijzondere dag rozenstruiken geplant op het oostelijke terras in de tuin van Windsor Castle. Daarnaast wordt er op Windsor Castle komende zomer een speciale tentoonstelling gewijd aan prins Philip. Vanaf 24 juni is de expositie, die een eerbetoon brengt aan de belangrijke momenten in zijn leven, daar te zien.

Prins Edward

Prins Edward stond vandaag ook stil bij de dag die de honderdste verjaardag van prins Philip zou zijn geweest. In onderstaande video is te zien hoe hij vol lof spreekt over zijn vader. Zo laat Edward weten: "Het ging in mijn vaders leven altijd om anderen, nooit om hemzelf. Het is jammer dat het pas na zijn dood is geweest dat iedereen zich heeft gerealiseerd wat hij allemaal heeft gedaan. Waarschijnlijk was dat wel ter sprake gekomen op zijn honderdste verjaardag, en het zou mooi zijn geweest als hij dat over zichzelf had gehoord.”

Charles en Camilla

Ook Charles en Camilla staan stil bij de honderdste geboortedag van prins Philip. Op social media schrijven ze bij twee foto's van hun wijlen (schoon)vader: “Wij herdenken de hertog van Edinburgh op de dag dat hij honderd geworden zou zijn”.

Dit is hoe de Britse royals aan hun namen komen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu.nl.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden