Getty Images Beeld Visionhaus/Getty Images
Getty ImagesBeeld Visionhaus/Getty Images

Britse royals

Prins William hielp een bevriende soldaat om Afghanistan te ontvluchten

Prins William (39) heeft er alles op alles op gezet om een bevriende soldaat te helpen Afghanistan te ontvluchten. Dankzij de contacten van William is het de Afghaanse man ook uiteindelijk gelukt om het land uit te komen.

Erandi GodinezVisionhaus/Getty Images

Dit meldt de Telegraph.

Telefoontjes gepleegd

Sinds de Amerikaanse soldaten zijn vertrokken in Afghanistan, heeft de taliban het overgenomen. Veel burgers proberen het landen te ontvluchten, maar door de chaos op het vliegveld was het erg moeilijk voor de westerse troepen om alle landgenoten en bondgenoten te evacueren. Toen prins William te horen kreeg dat een Afghaanse soldaat, die hij nog kende van de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst, vastzat met zijn gezin op de luchthaven van Kaboel, pleegde hij meteen wat telefoontjes.

“Het is mooi dat William zijn vriend wilde beschermen”

Rob Dixon, een officier van de marine die op dit moment in dienst is bij de Britse koninklijke familie, wist uiteindelijk wat Britse soldaten op de luchthaven te bereiken. De vriend van William kreeg vervolgens toestemming om samen met zijn vrouw en kinderen op een vliegtuig richting het Verenigd Koninkrijk te stappen. De Britse majoor Andrew Fox, die bij meerdere reddingsacties in Kaboel heeft geholpen, vindt het een mooie daad van William. “Zijn verzoek is volledig in lijn met de normen en waarden die we aangeleerd krijgen in het leger”, zo vertelt hij. “Ik heb er zelf ook voor gezorgd dat twee paracommando’s de menigte aan de luchthaven zijn ingewandeld om iemand voor mij te gaan halen. We worden getraind om te helpen waar we dat kunnen. Het is mooi dat William zijn vriend wilde beschermen.”

Bron: The Telegraph

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden