Koning Willem-Alexander en prinses Amalia. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Koning Willem-Alexander en prinses Amalia.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Prinses Amalia maakt indruk met eerste toespraak in Raad van State: “Nu al een waardige koningin”

Een dag na haar achttiende verjaardag neemt prinses Amalia zitting in de Raad van State. Tijdens een buitengewone vergadering werd prinses Amalia binnengeleid door koning Willem-Alexander en gaf ze haar eerste toespraak.

Chanan FoppenBrunopress/Patrick van Emst

In de Balzaal van Paleis Kneuterdijk in Den Haag gaf Amalia in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima haar eerste toespraak. “Dank u wel voorzitter, als ik u voor één keer zo mag noemen, voor uw warme woorden”, begon ze de speech lachend tegen haar vader. “Sinds gisteren heb ik, zoals onze grondwet dat plechtig formuleert, van rechtswege zitting in de Raad van State en dat heeft alles te maken met het ambt dat op mij wacht. In de verre toekomst hoop ik. Al is er ook altijd het besef dat het ook morgen kan zijn.”

Prinses Beatrix geëerd

Prinses Amalia eert ook haar oma prinses Beatrix in haar eerste speech: “Ik zeg hier vol overtuiging de woorden van mijn grootmoeder ui 1956 na: ‘Nog zeer lange tijd, leden van de Raad van State, zal ik mij beschouwen als uw leerling. Ik zal, bewust van mijn verantwoordelijkheid, trachten een goede leerling te zijn.’”

De prinses maakte met haar toespraak veel indruk op de kijkers. Op social media is er veel lof voor de prinses en wordt ze zelfs al ‘een waardige koningin’ genoemd:

BEKIJK OOK: Exclusief: Claudia de Breij over de ontmoetingen met Amalia:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden