null Beeld

Prinses Amalia neemt mogelijk een tussenjaar: “Ze gaat de wereld in”

Vrijdagochtend stonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun dochters Amalia, Alexia en Ariane weer voor de camera’s voor hun jaarlijkse zomerfotosessie. Tijdens de shoot lieten zij het een en ander los aan de pers.

Eva Breda

Zo vertelde Máxima over de tijd samen met het gezin tijdens de lockdown en Willem-Alexander over het mogelijke tussenjaar van prinses Amalia.

Wijde wereld

Volgend jaar zal prinses Amalia proberen haar gymnasiumdiploma te behalen. Maar of ze daarna direct doorstroomt naar een universitaire studie, is nog maar de vraag. Er is namelijk misschien sprake van een tussenjaar, laat koning Willem-Alexander weten. Zijn dochter zou eerst nog een jaar de wijde wereld willen verkennen, voordat ze zich op een studie stort. Dit laat Koninklijk Huis-deskundige Rick Evers op Twitter weten.

'Cadeaujaar'

Concrete plannen voor het tussenjaar zouden er nog niet zijn. Maar het idee komt vanuit het jaar dat de prinses op de basisschool mocht overslaan. Volgens het koningspaar was dat een 'cadeaujaar'. Voor als ze ooit een jaar over zou moeten doen, of om later te gebruiken als tussenjaar.

Leermomenten

Dat de koning en koningin Amalia de wijde wereld in zouden laten gaan, maakt duidelijk dat zij hun dochter erg vrij laten in haar keuze. Dat proberen ze over het algemeen te doen in hun opvoeding. Zo laten ze hun dochters hun eigen fouten maken, om daarvan te leren. Laatst lekte er bijvoorbeeld video's uit van de middelste dochter, Alexia. Op de dansapp TikTok was zij dansend met vriendinnen te zien. Dat is vervelend, maar het koningspaar staat daar nuchter in. "Ze moeten het ook zelf leren", zegt koningin Máxima erover. Volgens het koningspaar zijn dat soort situaties leermomenten waar de prinsessen zelf ook best eens van balen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden