Amalia - boek Beeld Prinses Amalia - privé archief
Amalia - boekBeeld Prinses Amalia - privé archief

Prinses Amalia vindt eigen boek spannend: “Er staan veel persoonlijke dingen in”

Vandaag verschijnt het boek Amalia dat Claudia de Breij schreef ter ere van de achttiende verjaardag van de kroonprinses. Op Instagram deelt het Koninklijk Huis Amalia’s eerste reactie op het eindresultaat. De prinses vindt het uitbrengen van het boek ‘spannend’, maar ook ‘heel cool’.

Eva BredaPrinses Amalia - privé archief

“Wat is het toch met jou?”, is het eerste wat prinses Amalia in de video zegt tegen Claudia de Breij. Te zien is hoe zij videobelt met de cabaretière, met wie ze enkele maanden optrok voor haar boek. De twee kunnen het klaarblijkelijk goed met elkaar vinden. “Ik krijg altijd een melige lachbui als ik met jou ben”, lacht Amalia. “Je bent een heel goede comedian.”

Cool en onwerkelijk

De twee praten over het boek, dat nu in de winkel ligt. “Ik vind het heel cool”, reageert Amalia op het eindresultaat. Ook noemt ze het ‘heel onwerkelijk’ dat haar verhaal straks in de winkels zal liggen. “Ik vind het eerlijk gezegd nog steeds enorm gek om het zo te zien. Dat dit iets is wat daadwerkelijk uit gaat komen en wat mensen gaan lezen.”

Persoonlijke details

In het boek is Amalia voor het eerst bijzonder openhartig over haar leven. Zo vertelt ze over de bijzondere en bijna vriendschappelijke band met haar moeder, over de prestatiedruk die zij op school voelde, over beledigingen die zij op social media over zich heen kreeg en over haar gesprekken met een psycholoog. Niet niks, voor een prinses die gewend is haar privéleven af te schermen. “Er staan toch wel heel wat persoonlijke dingen in over mij”, zegt Amalia dan ook in de video. “Dat is best spannend.”

Verrassing in het boek

Een leuke verrassing voor de lezers: het boek bevat niet alleen mooie anekdotes van Amalia, ook staat er een handtekening van de troonopvolgster op de omslag. Daarbij bevat het boek een heleboel beelden uit Amalia’s privéarchief. En is de selfie op de achterkant van het boek door Amalia gemaakt. “Na heel veel mislukte selfies en lachbuien”, voegt ze eraan toe.

Mooi portret

Al met al kijkt Amalia heel positief naar het eindresultaat. Ze vindt dat Claudia de Breij haar verhaal goed heeft overgebracht. “Het boek schetst een heel mooi portret van wie ik ben.” Claudia de Breij geeft aan te hebben genoten van het schrijven. “Ik vond het ook heel leuk om met jou te mogen zitten en te mogen spreken”, zegt ze.

Willem-Alexander en Beatrix

Amalia is niet het eerste levensverhaal van een troonopvolger dat wordt uitgebracht. Ter ere van de achttiende verjaardag van koning Willem-Alexander kwam in 1985 het boek Alexander uit. In 1955 werd Portret van prinses Beatrix gepubliceerd.

Libelle sprak in dit exclusieve interview met Claudia de Breij. Zij vertelt over haar ontmoetingen met prinses Amalia voor het boek over haar leven.

Libelle sprak in dit exclusieve interview met Claudia de Breij. Zij vertelt over haar ontmoetingen met prinses Amalia voor het boek over haar leven.

Bron: Instagram.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden