APELDOORN, 12-10-2021, Theater & Concert Orpheus

Prinses Beatrix is aanwezig bij de viering van het 90-jarig jubileum van ?rouwen van Nu'. Deze landelijke vereniging zet zich in voor het versterken van de kracht van individuele vrouwen, het benutten van talenten en het versterken van het vrouwelijk geluid in de samenleving.
FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Beeld Brunopress/Patrick van Emst
APELDOORN, 12-10-2021, Theater & Concert Orpheus Prinses Beatrix is aanwezig bij de viering van het 90-jarig jubileum van ?rouwen van Nu'. Deze landelijke vereniging zet zich in voor het versterken van de kracht van individuele vrouwen, het benutten van talenten en het versterken van het vrouwelijk geluid in de samenleving. FOTO: Brunopress/Patrick van EmstBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Prinses Beatrix schittert in prachtige outfit bij jubileumviering van Vrouwen van Nu

Nadat we gisteravond al een interview met prinses Beatrix mochten bewonderen, worden we vandaag getrakteerd op prachtige foto's van onze prinses. Ze was vandaag aanwezig bij de jubileumviering van Vrouwen van Nu. Sinds 2005 is Beatrix beschermvrouw van de organisatie die vorig jaar 90 jaar bestond, maar dat vandaag pas viert.

Mirna WiggersBrunopress/Patrick van Emst

Vrouwen van Nu richt zich op het versterken van de kracht van individuele vrouwen, het benutten van talenten en het versterken van het vrouwelijk geluid in de samenleving.

Tekst loopt door onder de foto.

Prinses Beatrix stapt uit de auto. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Prinses Beatrix stapt uit de auto.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Outfit

De outfit die de prinses droeg past goed bij het weer van vandaag. Gehuld in warme, bruine tonen en een chique hoed verscheen ze vandaag in Apeldoorn bij de viering. Zoals vaker gaat ze voor een bescheiden hak en een klassieke handtas.

Tekst loopt door onder de foto.

Prinses Beatrix is in mooie, warme herfstkleuren gekleed. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Prinses Beatrix is in mooie, warme herfstkleuren gekleed.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Kunstwerk

Onderdeel van het programma van vandaag was de onthulling van een standbeeld dat voor de gelegenheid werd gemaakt door een studente van de ArtEZ Academie voor Beeldende Kunsten. Het beeld is overigens nog niet af, want de leden van Vrouwen van Nu moeten ook nog een eigen bijdrage leveren door er iets aan op te hangen. “Passend bij de vrouwenvereniging die nog steeds in ontwikkeling is”, legt Carla Wijers, de directeur van Vrouwen van Nu, uit. “Een mooi ontwerp, vooral de gedachte erachter”, reageerde Beatrix.

Prinses Beatrix praat na de onthulling met de ontwerpster van het jubileumkunstwerk Karlijn van der Weij. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Prinses Beatrix praat na de onthulling met de ontwerpster van het jubileumkunstwerk Karlijn van der Weij.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Bron: BlauwBloed, ANP, Brunopress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden