Prins Albert en prinses Charlène Beeld Getty Images
Prins Albert en prinses CharlèneBeeld Getty Images

Prinses Charlène deelt alvast een romantische video ter ere van tiende trouwdag

Prins Albert en prinses Charlène zijn 2 juli tien jaar getrouwd. Momenteel is Charlène in Zuid-Afrika en omdat ze op deze bijzondere dag niet in Monaco zal zijn, deelt ze nu alvast een romantische video.

RedactieGetty Images

Ze deelt de video enkele uren nadat ze heeft aangekondigd niet naar Monaco te komen voor deze speciale dag. “Dit jaar zal de eerste keer zijn dat ik niet bij mijn man ben op onze trouwdag in juli. Dit vind ik moeilijk en het doet me verdriet”, zei ze. De prinses is momenteel in haar geboorteland Zuid-Afrika. Ze kan niet reizen omdat ze meerdere, gecompliceerde procedures heeft ondergaan nadat ze in mei een ernstige oor-, neus- en keelinfectie had opgelopen.

De prinses van Monaco is in Zuid-Afrika om aandacht te vragen voor de stroperij aldaar. Charlène is al sinds januari niet meer in Monaco gezien, maar haar man Albert en kinderen prins Jacques en prinses Gabrielle zijn eerder deze maand bij haar langs gegaan in Zuid-Afrika.

Vluchten voor haar trouwdag

Even een kleine terugblik naar het huwelijk in 2011. In 2010 maakte Monte Carlo zich op voor dé royal wedding, maar intussen had Charlene hele andere plannen. Ze wilde naar haar vaderland Zuid-Afrika vluchten. De politie voorkwam dat door haar paspoort in te nemen. Er dreigde na Jazmin Grace en Alexandre namelijk nóg een derde buitenechtelijk kind van Albert uit de kast te rollen. Dat vond Charlene vernederend. Bovendien kreeg ze voortdurend kritiek van het hof, waardoor ze probeerde te vluchten.

Tinnen jubileum

Uiteindelijk lukte het prins Albert toch om Charlène voor het altaar te krijgen, maar het was geen stralend stel dat elkaar tien jaar geleden het jawoord gaf. Hun huwelijk kende een tumultueuze start, maar toch houden ze het al lang vol samen. Albert en Charlène trouwden op 1 juli 2011 voor de wet en de dag erna voor de kerk. Ze vieren dus binnenkort hun tinnen jubileum. Om dit te vieren deelt prinses Charlène vanuit haar geboorteland nu al een video met beelden van hen samen door de jaren heen. Zo zien we beelden van prinses Charlène die zwom (ze was een Olympische zwemster voor haar huwelijk) terwijl prins Albert haar aanmoedigde vanaf de tribune, hun trouwdag en het eerste persmoment van hun koninklijke tweeling.

Tweeling

Opvallend aan de video en boodschap is dat Charlène Albert niet bedankt voor het huwelijk, maar alleen voor de kinderen die ze samen hebben gekregen. In 2014 kregen Albert en Charlène samen een tweeling: kroonprins Jacques en zijn zusje prinses Gabrielle (6). Wel wenst ze haar man alvast een fijne huwelijksdag.

Zó zien de buitenechtelijke kinderen van Prins Albert eruit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Daily Mail.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden