Delphine Boel pictured during press opening of the new exhibition of Delphine Boel 'obsessed with love', on Friday 17 November 2017. Five years after her exhibition 'talking to the deaf' she chooses Antwerp to show her latest art collection to the public. BELGA PHOTO DIRK WAEM Beeld Hollandse Hoogte / BELGA
Delphine Boel pictured during press opening of the new exhibition of Delphine Boel 'obsessed with love', on Friday 17 November 2017. Five years after her exhibition 'talking to the deaf' she chooses Antwerp to show her latest art collection to the public. BELGA PHOTO DIRK WAEMBeeld Hollandse Hoogte / BELGA

Prinses Delphine van België doet opvallende uitspraak over Diana

De dochter van voormalig koning Albert II van België heeft de aandacht op zich weten te vestigen door zichzelf te vergelijken met prinses Diana. Volgens de 53-jarige Delphine hebben de twee het één en ander met elkaar gemeen.

Milou WindhorstHollandse Hoogte / BELGA

Prinses Delphine werd geboren uit een affaire tussen haar vader en de barones Sybille de Selys Longchamps. Het Belgische volk twijfelde lange tijd aan haar geloofwaardigheid, maar daar is verandering in gekomen.

Hartenprinses

Er was een rechtszaak van zeven jaar voor nodig, maar uiteindelijk heeft Delphine weten te bewijzen dat ze toch echt de dochter van de koning is. Het is volgens haar de reden dat de Belgen er inmiddels wél van zijn overtuigd dat ze de waarheid spreekt. “Het publiek vergelijkt me nu met prinses Diana, omdat ik een hartenprinses ben en veel liefdadigheidswerk doe”, aldus de prinses. Een ander puntje: ze draagt al sinds haar kindertijd hetzelfde kapsel, een korte blonde coupe – een beetje net als die van, inderdaad, prinses Diana.

Tijd om te helen

Het is niet de eerste keer dat prinses Delphine met een opvallende uitspraak in het nieuws komt. Eerder zei ze over de afwezigheid van haar vader: “Je kunt niet zomaar een kind krijgen en het dan in de steek laten.” Jaren later is de band met haar vader gelukkig weer hersteld, al ging dat niet zonder slag of stoot. Ze wilde erkend worden als onderdeel van de koninklijke familie en voelde zich genoodzaakt om het in de rechtszaal met haar vader uit te vechten. “Als je naar de rechter gaat, zeg je in feite: ‘Ik haat je, ik wil je nooit meer zien’”, zei ze daar destijds over.

Het was overigens niet geheel zonder reden dat Delphine he-le-maal klaar was met haar vader. “De eerste keer dat ik hem en zijn advocaten bezocht, was hij erg gemeen en maakte hij me aan het huilen. Hij zei dat ik vast aandacht wilde omdat ik het als kunstenares niet goed deed.” Inmiddels neemt ze hem niets meer kwalijk. “Wat ik me niet realiseerde, is hoe belangrijk het voor me was om hem weer te zien. Dus het is tijd om hem te vergeven, om dingen op te lossen. Het is tijd om te helen.”

Bron: Whatsnew2day.com

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden