null Beeld MMP
Beeld MMP

Prinses Elisabeth is begonnen aan militaire studie: stoere beelden naar buiten gebracht

Op 2 september is kroonprinses Elisabeth van België begonnen aan haar studie Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. Er zijn nu wel hele stoere beelden naar buiten gebracht van de prinses in actie.

Tara StokdijkMMP

Op het Twitteraccount Belgian Royal Palace werd een tweetal tweets gepost, met daarbij een aantal stoere foto's van prinses Elisabeth in militair kostuum. Op Instagram werd door het Belgische koningshuis een video geplaatst van de prinses tijdens de eerste dagen van haar opleiding.

Sociale en Militaire Wetenschappen

Prinses Elisabeth zal minstens één jaar de opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen volgen. Ze krijgt daarbij ook een militaire grondvorming. Daarnaast volgt ze vakken als geschiedenis, sociologie en psychologie. Dit komt haar in de toekomst, wanneer ze staatshoofd is, goed van pas. Een staatshoofd in België wordt namelijk automatisch ook opperbevelhebber van de strijdkrachten. Dit is in Nederland niet zo.

Voorbereiding

Voor de zomer behaalde Elisabeth haar diploma van het Atlantic College zonder eindexamen te hoeven doen. Deze examens gingen wegens het coronavirus niet door. In de zomer heeft de prinses hard gewerkt aan haar conditie ter voorbereiding op haar nieuwe studie. Tijdens de opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen heeft de prinses een strak dagschema en leeft ze als echte militair. Een pittige studie waarbij ze alleen in de weekenden naar huis mag.

Stoere beelden

Op social media krijgen we een uniek inkijkje in het nieuwe leven van de prinses. Bij de foto's op Twitter wordt geschreven: "Prinses Elisabeth en haar medestudenten startten op 2 september met de militaire initiatiefase in het Kamp Elsenborn te Bütgenbach. Het is een belangrijk onderdeel van haar opleiding (1ste jaar) Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School." Bij de video op Instagram staat de aanvullende tekst: "Deze initiatiefase wordt op 25 september afgesloten met een militaire plechtigheid in de KMS. De leerlingen die geslaagd zijn, ontvangen dan hun blauwe muts in het bijzijn van hun familieleden. De beelden tonen hoe een dag in het kamp eruitziet voor de Prinses en haar peloton.⁣"

Maandsalaris? Prinses Elisabeth gaat dit bedrag per dág verdienen

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Twitter, Instagram, Blauwbloed. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden