null Beeld

Prinses Irene deelt belangrijke boodschap in persoonlijke video

Het coronavirus houdt de gemoederen al weken bezig. Ook prinses Irene, die maandag op Facebook in een persoonlijke video een mooie boodschap deelt.

Daarin drukt ze ons vooral op het hart om 'bewuste keuzes' te maken.

Angst

"Ik voel de behoefte om het 1 en ander te delen", begint de zus van onze voormalig koningin Beatrix haar boodschap. Ze stelt dat er momenteel vooral veel angst heerst. "Angst voor de dood van een ander die je liefhebt, voor het lijden of voor je eigen dood. Maar ook angst voor de economische rampspoed die de crisis met zich meebrengt", aldus prinses Irene. "Hoe moet het straks? Ook dat is angstig."

Op de Facebookpagina van NatuurCollege stelt ze dat we in elk geval niet door kunnen leven zoals we voor de coronacrisis deden. "We hebben de natuur onder een veel te grote druk gezet, met alle gevolgen van dien." Prinses Irene drukt ons dan ook op het hart om in de toekomst met meer 'respect, dankbaarheid en bescheidenheid voor de natuur' te leven. "De aarde kent geen oordeel, maar reageert op onze verregaande en onnatuurlijke handelingen", zo spreekt ze.

De prinses vraagt ons om vanaf nu bewuster na te denken over de keuzes die we maken. Want al onze keuzes, hoe klein ze soms ook lijken, hebben gevolgen. "Wat koop je, wat doe je en wat laat je? Hoe breng je je vakanties door?"

Dankbaarheid

Ze eindigt haar persoonlijke videoboodschap met het verzoek om angst om te zetten in liefde en dankbaarheid. "Dankbaarheid voor de bossen, die zuurstof geven aan al het levende. Liefde voor de bloeiende meidoorn. Voor al dat bloeit, vliegt, kruipt, zwemt. Laat liefde je innerlijke drijfveer en kompas zijn. Leef bewust", besluit ze.

Dít doet de koninklijke familie tijdens de maatregelen tegen het coronavirus:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Natuurcollege. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden