null Beeld

Prinses Irene en prinses Margriet geschokt over bomenkap bij Soestdijk

Prinses Irene en prinses Margriet zijn naar eigen zeggen 'geschokt' over de geplande bomenkap in het Borrebos. De zussen zijn zo verbolgen dat ze samen in de pen klommen. 

Susan Dalstra

De bomenkap in het Borrebos is gepland zodat er nieuwbouwwoningen gebouwd kunnen worden op het voormalige terrein van de Koninklijke Marechaussee. Daar willen prinses Irene en prinses Margriet dan ook een stokje voor steken.

Aan de natuur teruggeven

"In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk. En zeker niet een bebouwing in een oud bosgebied", schrijven de vrouwen. "Wij steunen daarom degenen die het Borrebos willen beschermen en zouden daaraan toe willen voegen dat wij het ook belangrijk vinden om de natuur terug te geven aan zichzelf op het voormalige kazerneterrein."

Grootmoeder en moeder

De plek heeft een speciaal plekje in het hart van de zussen. Hun moeder koningin Julia en prins Bernhard woonden er van 1937 tot aan hun overlijden in 2004. "Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van bos; dat was ook de reden dat een en ander werd vastgesteld in de erfpachtovereenkomst indertijd. Wij staan daar volledig achter."

De brief van de zussen werd woensdag tijdens een gemeenteraadsvergadering voorgelezen.

Prinses Margriet bewees al eerder dat haar hart op de juiste plek: ze verraste prins Harry met een rompertje voor de kleine Archie.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Blauw bloed. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden