null Beeld

Prinses Laurentien doet belangrijke oproep over coronamaatregelen

Prinses Laurentien zet zich al jaren in tegen analfabetisme in Nederland. Maar nu richt de vrouw van prins Constantijn zich met een andere boodschap richting jongeren. Ze roept hen namelijk op om te praten over de coronamaatregelen.

Online redactie Libelle

En daar heeft ze een gegronde reden voor, meldt Vorsten.

Inzet prinses Laurentien

Laurentien is onderdeel van het digitale platform Namens Nederland. Vanuit haar rol als oprichter van de Missing Chapter Foundation, een organisatie die jongeren een stem in de maatschappij geeft, zet ze zich voor het nieuwe platform in. Ondanks de anderhalvemetersamenleving, is het volgens de prinses namelijk belangrijk om versnippering te voorkomen, en in contact te blijven met elkaar. "Dit platform kan versnippering helpen voorkomen en daarmee ook echt impact maken”, zegt prinses Laurentien.

Gelijkwaardig dialoog

"We moeten er ook voor zorgen dat de input van kinderen en jongeren niet vrijblijvend is”, vindt Laurentien. “Want jongeren geven terecht aan dat hun stem geen afvinkbox moet zijn. Dit vraagt om een gelijkwaardige dialoog tussen jongeren en besluitvormers. En we zullen helpen waarborgen dat niet alleen actieve en zichtbare kinderen en jongeren van zich laten horen, maar ook degenen die zich daar niet zo snel toe geroepen voelen. Een inclusieve aanpak is voor mij een randvoorwaarde van succes", benadrukt ze.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vorsten. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden