null Beeld ANP
Beeld ANP

Prinses Margriet is bijna onherkenbaar op trouwfoto van 52 jaar geleden

Prinses Margriet (75) en haar man Pieter van Vollenhoven (79) vieren vandaag hun 52e huwelijksdag. Voor de gelegenheid pakken we hun trouwfoto's erbij.

Faye HeijnisANP

En we sloegen direct steil achterover. Want wauw, wat is Margriet veranderd in de loop der jaren. Vooropgesteld: de tijd staat haar goed.

null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Trouwjurk innemen

Toen ze trouwde met Pieter, was Margriet 23 jaar oud. Waar we Pieter direct uit de foto uit 1967 halen, moesten we even twee keer kijken naar Margriet. Met de jaren zijn er wat centimeters van haar taille afgegaan, heeft de prinses volgens het AD zelf toegegeven. Zo zou ze onthuld hebben dat ze haar trouwjurk ter ere van haar 52e huwelijksdag nog eens gaat dragen, maar dat ze het bijzondere kledingstuk daar wel voor heeft laten innemen. In veel gevallen is dat toch wel andersom: hoe ouder we worden, hoe meer er een knoopje los moet.

Fout

Dat de prinses en oud-hoogleraar al 52 jaar getrouwd zijn, mag bijzonder heten. Pieter noemde zijn huwelijk met Margriet zelfs 'de beste fout die ik ooit heb gemaakt'. Zowel zijn ouders als koningin Juliana vonden het in eerste instantie not done, een royal die trouwde met een burger. Gelukkig draaiden ze bij - met dit 52-jarige prachthuwelijk als resultaat.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Bron: AD. Beeld: ANP

null Beeld

Royaltyvlogger Josine (auteur van De magie van Máxima) laat zien welke kleding koningin Máxima van haar schoon(groot)moeder Beatrix en Juliana heeft gedragen:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden