null Beeld

Prinsjesdag: het best bewaarde geheim waren de hoedjes

De economische cijfers en de troonrede waren al uitgelekt, dus er bleef nog maar één verrassing over: welke hoeden zouden de vrouwelijke gasten dit jaar dragen in de Ridderzaal?

Helene van Santen

Het is ieder jaar vaste prik op de derde dinsdag van september: Prinsjesdag. Weken geleden lekten de kabinetsplannen uit de Miljoenennota al uit. Nederland staat er met een aantrekkende economie "relatief goed voor". Een van de plannen is dat het kabinet 5 miljard euro uittrekt voor een lastenverlichting voor werkende mensen: de arbeidskorting, het belastingvoordeel voor werkenden, wordt verhoogd. Doordat de koopkracht stijgt, is de verwachting dat mensen meer geld gaan uitgeven, wat weer goed is voor de economie. Dit moet 35.000 banen opleveren.

Vluchtelingen

De tekst van de troonrede lekte ook al van tevoren uit, maar toch was iedereen vanmorgen benieuwd naar de speech van koning Willem-Alexander. Hij zei dat er "geen reden is om achterover te leunen", ook al gaat het economisch beter in Nederland. Daarvoor is de werkloosheid nog te hoog. Bovendien zei de koning dat Europa de instroom van vluchtelingen moet beperken en de mensen beter moet verdelen over de lidstaten.

LEES OOK: MOOIE HOEDJES VOOR DE HERFST

Hoedjes

Traditiegetrouw keek ook iedereen uit naar de hoedjes van de aanwezige vrouwen in de Ridderzaal. Een kleine selectie:

Marianne Thieme:

null Beeld

Fleur Agema:

null Beeld

Geert Wilders en zijn vrouw:

null Beeld

Koningin Maxima droeg geen hoedje, maar zag er weer uit om door een ringetje te halen. Met koning Willem-Alexander zwaaide zij vanaf het balkon van Paleis Noordeinde naar het toegestroomde volk:

null Beeld

Vanmorgen om 5.45 uur was de eerste Oranjefan al aanwezig in Den Haag om een goed plekje te kunnen bemachtigen om koning Willem-Alexander en koningin Maxima te kunnen zien:

Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden