DEN HAAG - Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, kroonprinses Amalia (l-r) bij het vertrek van de Koninklijke stoet van Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg. Op de derde dinsdag in september begint het nieuwe werkjaar van de regering. ANP POOL FRANK VAN BEEK Beeld ANP /  ANP
DEN HAAG - Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, kroonprinses Amalia (l-r) bij het vertrek van de Koninklijke stoet van Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg. Op de derde dinsdag in september begint het nieuwe werkjaar van de regering. ANP POOL FRANK VAN BEEKBeeld ANP / ANP

Prinsjesdag-jurk koningin Máxima: “Klasse met een hoofdletter K”

Het is vandaag de derde dinsdag van september, dus dat betekent Prinsjesdag. En op Prinsjesdag kijken we naar één ding nog liever dan naar de hoedjes van de aanwezigen: de jurk van koningin Máxima.

RedactieANP / ANP

Koningin Máxima verscheen in een grijsblauwe jurk tot haar enkels. Deze jurk is een ontwerp van Benchellal. De koning en koningin werden deze keer voor het eerst vergezeld door hun 18-jarige dochter Amalia. Ze voert echter geen officiële taken uit gedurende de dag. Koningshuisverslaggever Josine Droogendijk is erg te spreken over de outfits van de koningin en haar dochter en noemt de twee jurken zelfs “Klasse met een hoofletter K”.

Drukke agenda Máxima

Máxima heeft een drukke agenda. Zo vliegt ze straks nog naar New York ter gelegenheid van de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Op 21 september biedt de koningin het jaarverslag van haar VN-werkzaamheden aan secretaris-generaal António Guterres. Het thema van het jaarverslag is “Equitable, Inclusive and Sustainable Growth”.

Bron: ANP, BrunoPress, Modekoning Máxima

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden