null Beeld

Probeer nu deze overheerlijke cocktail: lychee bellini

Weer eens wat anders dan een borrel of een glas wijn voor bij het diner: een cocktail met verrassende ingrediënten. Even schudden voor gebruik, natuurlijk.

Niet alleen heel lekker maar ook nog eens gemakkelijk te maken!

Lychee Bellini

Bereidingstijd 15 min. | Wachttijd 1 uur

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 120 ml lycheesap (blik)
  • 30 ml citroensap
  • 1,5 tl rozenwater
  • 50 ml wodka of gin
  • enkele lychees, in stukjes
  • rode of witte aalbessen
  • verveine (citroenverbena)
  • champagne of frisse, mousserende witte wijn

Zo maak je het:

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water.
  2. Meng lycheesap, citroensap en rozenwater in een pannetje en schep er 6 eetlepels uit.
  3. Breng de rest tegen de kook.
  4. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe en roer tot de blaadjes volledig zijn opgelost.
  5. Doe nu de wodka erbij.
  6. Giet het mengsel in een afsluitbaar bakje en zet het in de koelkast tot het stevige jelly is.
  7. Snijd de jelly in stukjes en verdeel deze over ijskoude glazen.
  8. Voeg het achtergehouden sap, stukjes lychee, wat besjes en eventueel wat verveine toe.
  9. Vul de glazen bij met koude champagne.

Geniet ervan!

Nog meer recepten vind je in Libelle Lekker:

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden