null Beeld ANP
Beeld ANP

Protest van enkele honderden mensen tegen seksueel geweld

Op het Museumplein in Amsterdam is vanmiddag een manifestatie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag gehouden. De demonstratie waar enkele honderden mensen bij aanwezig waren, kwam tot stand naar aanleiding van het seksueel wangedrag dat aan het licht kwam bij The Voice of Holland.

Suzanna TimmerANP

Bij de manifestatie die ‘No Blame, But Change’ heette waren vanaf 12.00 uur verschillende sprekers, onder wie cabaretière Karin Bloemen en de directeur van Amnesty International Dagmar Oudshoorn. Karin legde eerder op Instagram uit waarom ze wilde spreken op de manifestatie. Ze riep iedereen op samen een vuist te maken.

De stichting Wij zijn M had de manifestatie onder meer georganiseerd om de politiek tot haast te manen bij de invoering van een nieuwe zedenwet. Met die wet worden alle vormen van onvrijwillige seks strafbaar. Nu nog moet er voor een veroordeling sprake zijn van dwang, bedreiging of geweld.

Bron: NOS, AT5

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden