Queen Mother, Charles en Diana Beeld Getty Images
Queen Mother, Charles en DianaBeeld Getty Images

Queen Mother wilde dat Charles Camilla als minnares zou houden

De moeder van koningin Elizabeth, ook wel Queen Mother genoemd, begreep niet waarom haar kleinzoon prins Charles geen affaire met Camilla kon hebben, zodat hij getrouwd bleef met prinses Diana.

Dat blijkt uit de nieuwe documentaire The Queen Mother: Grandmother tot the nation.

Ruimte voor Camilla

Deze documentaire beweert dat de inmiddels overleden Queen Mother niet wilde dat het koninklijk paar uit elkaar ging. Ze hoopte dan ook dat prins Charles en prinses Diana in hun huwelijk ruimte zouden vinden voor minnares Camilla, zodat de twee niet hoefden te scheiden.

Beangstigend en intimiderend

In eerste instantie hadden Diana en de Queen Mother een hechte relatie, vooral omdat zij had geholpen Charles en Diana samen te brengen. Toch zegt voormalig BBC-royaltydeskundige Jennie Bond dat Diana haar op een gegeven moment ‘beangstigend en intimiderend’ vond. Vooral omdat ze na de scheiding volledig achter haar kleinzoon Charles stond. Zij kon namelijk niet begrijpen waar Diana ‘een probleem’ van maakte. Ze vond dat prinses Diana een sprookjesachtige kijk had op hoe een relatie hoort te zijn.

Geen compromis

Blijkbaar was Diana’s grootmoeder, Ruth Roche, een goede vriendin van de grootmoeder van Charles. Zij zouden het huwelijk tussen die twee zelfs samen hebben beraamd. De twee grootmoeders hebben het hele gedoe rondom Camilla Parker Bowles dan ook uitgebreid besproken. The Queen Mother vertelde dat ze niet begreep waarom Charles en Diana geen compromis konden sluiten, waarbij Camilla de minnares was en Charles en Diana gewoon getrouwd bleven.

Een schande

Prins Charles had altijd een speciaal plekje in het hart van de Queen Mother. Ze keurde dan ook zwaar af dat Diana in het omstreden BBC-interview met Martin Mashir openhartig sprak over haar huwelijksproblemen met prins Charles. “Dit verbrak elke regel die de koninklijke familie hadden vastgesteld. Ze zag het als een schande”, zegt koninklijk verslaggever Tom Quinn.

Zó zou prinses Diana er nu uit hebben gezien:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Daily Mail.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden