null Beeld

Quiche met ham en prei

Prei hoort er in de winter bij! Waarom? De groente bevat veel gezonde voedingsstoffen en past goed in ieder wintergerecht. Prei mixt daarnaast ook goed met veel ingrediënten, zoals prei. Een echte klassieker is dan ook quiche met ham én prei. Niet ingewikkeld, wel ontzettend lekker!

redactie

Wat heb je nodig? (6 personen)

- 500 g prei, in ringen

- 30 g boter

- 100-150 g achterham, in dunne plakken

- 2 1/2 dl crème fraîche

- 3 eieren

- 1 eidooier

- zout, peper

Zo maak je het!

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van 28-30 cm doorsnede. Bekleed een ingevette lage taartvorm van 24 cm doorsnede met het deeg en prik de deegbodem met een vork regelmatig in. Zet de vorm in de koelkast om het deeg goed koud te laten worden. Bak de prei 10-15 min. in de boter, laat daarbij zo veel mogelijk vocht verdampen. Leg de plakken ham op de deegbodem en verdeel de prei erover. Klop de eieren los met de eidooier, crème fraîche, zout en peper. Schenk het eimengsel in de vorm en bak de taart in 30-40 min. lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 220ºC. Schakel de oven na 20 min. terug naar 180°C. De taart is goed als een mes dat in het eimengsel wordt gestoken er droog uitkomt.

Bereidingstijd: 25 min. Oventijd: 30-40 min. Ca. 619 kcal p.st.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden