Quiche met zalm en groene asperges
Wat heb je nodig?
10 personen
- Kant-en-klaar bladerdeeg
- 50 g kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
- 350 g Gravad Lax (zalm)
- 1 bos Eat Me groene asperges, gekookt en gehalveerd
- 6 el dille, fijngesneden
- 10 eieren
- 350 ml slagroom
- peper & zout
- boter om bakblik in te vetten (of bakpapier)
- gedroogde bonen voor het blind bakken
Zó maak je het!
Bekleed de bakvorm eerst met bakpapier en daarna met het bladerdeeg. Prik daar met een vork gaatjes in. Bak het deeg 10 minuten blind (met een laag gedroogde bonen erop) in een voorverwarmde oven van 200 ˚C. Verwijder de bonen en bak de bodem nog eens 10 minuten. Verdeel de kappertjes en zalm op de bodem en leg de asperges erop. Snipper de dille erover. Klop de eieren los met room, zout en peper los en schenk het mengsel over de quiche. Bak de quiche 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 ˚C.
Bereidingstijd: 40 minuten. Kcal: ca 275 p.p.
TIP: rauwe of gerookte zalm is ook geschikt voor deze hartige taart.
TIP: (in stukken verdeeld) kan de quiche prima ingevroren worden.