Bizar maar waar: jongeren krijgen eerder boosterprik dan ouderen Beeld Getty Images/iStockphoto
Bizar maar waar: jongeren krijgen eerder boosterprik dan ouderenBeeld Getty Images/iStockphoto

Raar maar waar: dit is waarom veel jongeren de boosterprik nu toch eerder krijgen dan ouderen

Een aantal weken geleden konden 60-plussers al een afspraak voor een boostervaccinatie maken. De meeste van deze vaccinaties vinden in januari plaats.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Inmiddels is het prikken flink opgeschaald. Het gevolg? Veel jongeren zijn nu al aan de beurt, terwijl ouderen nog tot hun afspraak in januari moeten wachten.

Jongeren eerder geprikt dan ouderen

60-plussers was beloofd dat ze hun afspraak konden vervroegen zodra het prikken werd opgeschaald. Ze zouden van de GGD een sms ontvangen als dit mogelijk was.

Sms'jes

GGD GHOR laat weten aan RTL Nieuws: “Dat sms’je is naar 45.000 mensen verstuurd en 20.000 van hen hebben de afspraak ook daadwerkelijk vervroegd.” Toch laten veel 60-plussers weten dat ze de sms helemaal niet ontvangen hebben.

Geen plek

Wanneer deze mensen naar de GGD belden om hun afspraak te vervroegen, kregen ze dikwijls te horen dat er geen plek is op een eerder moment. GGD GHOR: “Als mensen de sms niet hebben ontvangen, dan vragen we hen om naar de afspraak te komen die al staat.”

Verontwaardiging

De 40-jarige Ymke Spijkers vertelt aan RTL Nieuws: “Ik heb vanmorgen het bericht gekregen dat ik de afspraak mocht maken. Een halfuur later had ik een afspraak voor aanstaande donderdag. Mijn vader heeft drie weken geleden een afspraak gemaakt voor 6 januari en kan deze nu niet aanpassen. Hij is 70. Ik vind het bizar.”

De zorg geeft antwoord: heeft Nederland corona onderschat?

Bron: RTL Nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden