null Beeld

Rabarber-aardbeiensoep

Nagerecht voor 4-6 personen

Libelle Admin

- 2 eiwitten

- zout

- 180-220 g poedersuiker

- 600 g jonge rabarber, in stukjes

- 2 dl sinaasappelsap

- 1 steranijs

- 250 g rijpe aardbeien

- ¾ dl slagroom, lobbig geklopt

Bereidingswijze:

  • Klop de eiwitten met een snufje zout en 120 g suiker stijf in een kom boven een pan met heet water, tot het mengsel handwarm is.
  • Neem de kom van de pan en klop het mengsel tot het glanst.
  • Spuit met een spuitzak hoopjes eiwitmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat deze in een voorverwarmde oven op 100ºC in 1½-2 uur drogen.
  • Breng rabarber met sinaasappelsap, 60-100 suiker en steranijs aan de kook en laat 10-15 min. zachtjes koken.
  • Laat afkoelen en verwijder de steranijs.
  • Pureer het rabarbermengsel met de aardbeien en serveer met meringues die met slagroom aan elkaar zijn geplakt.

Bereiden: circa 30 min. Afkoelen: circa 1 uur. Oventijd: 1½-2 uur.

Circa 215 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden