Rabarber-aardbeiensoep
Nagerecht voor 4-6 personen
- 2 eiwitten
- zout
- 180-220 g poedersuiker
- 600 g jonge rabarber, in stukjes
- 2 dl sinaasappelsap
- 1 steranijs
- 250 g rijpe aardbeien
- ¾ dl slagroom, lobbig geklopt
Bereidingswijze:
- Klop de eiwitten met een snufje zout en 120 g suiker stijf in een kom boven een pan met heet water, tot het mengsel handwarm is.
- Neem de kom van de pan en klop het mengsel tot het glanst.
- Spuit met een spuitzak hoopjes eiwitmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat deze in een voorverwarmde oven op 100ºC in 1½-2 uur drogen.
- Breng rabarber met sinaasappelsap, 60-100 suiker en steranijs aan de kook en laat 10-15 min. zachtjes koken.
- Laat afkoelen en verwijder de steranijs.
- Pureer het rabarbermengsel met de aardbeien en serveer met meringues die met slagroom aan elkaar zijn geplakt.
Bereiden: circa 30 min. Afkoelen: circa 1 uur. Oventijd: 1½-2 uur.
Circa 215 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan.