null Beeld

Rabarbertaart

Chef-kok Alain Ducasse heeft een nieuw kookboek uitgegeven dat inspiratie biedt voor gerechten met natuurlijke ingrediënten. Het zijn gerechten voor het dagelijks leven maar ook voor speciale gelegenheden. Eén van die gerechten is deze zalige rabarbertaart.

AnneVervoort
null Beeld

Wat? (4-6 personen)

500 g rabarberstengels in blokjes

95 g kristalsuiker

250 g bladerdeeg (van de banketbakker)

90 g naturel yoghurt

45 g amandelpoeder
1 ei
1 zakje vanillesuiker
3 cm gemberwortel

Hoe?

Schil 500 g rabarberstengels en snijd ze in blokjes. Doe de rabarberblokjes met 50 g kristalsuiker in een kom en laat ze 1 uur staan zodat hun vocht vrijkomt. Rol 250 g bladerdeeg (van de banketbakker) uit tot een vierkant.

null Beeld

Rol de rand iets om en knijp de deegrand bij de vier hoeken dicht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deegvierkant erop. Prik het deeg met een vork gelijkmatig in en zet het 30 minuten in de koelkast. Verhit de heteluchtoven tot 200 ̊C. Leg na het rusten een vel bakpapier op het deeg, bedek het met bakbonen of droge peulvruchten en bak het 20 minuten in de oven.

Roer in een kom 90 g naturel yoghurt, 45 g amandelpoeder, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en 15 g kristalsuiker door elkaar. Schil en rasp 3 cm gemberwortel en roer het raspsel door het amandelmengsel. Haal de bakplaat uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en laat de deegbodem tot lauw afkoelen. Schep het amandelmengsel op het deeg en strijk het met de bolle kant van een lepel uit tot een gladde laag.

Laat de stukjes rabarber uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de amandelvulling. Strooi er 30 g kristalsuiker over en bak de taart 20 minuten op 180 graden. Serveer lauw of koud.

Zie nog twee andere recepten uit ‘Puur Natuur’:

Stoofpot van voorjaars- en zomergroenten en paddestoelen

In sinaasappel gemarineerde makreel

Benieuwd wat voor lekkere recepten er nog meer in Puur Natuur staan? Bestel het boek voor €29,95 bij Fontaine Uitgevers ISBN 9789077902110

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden