Ramen lappen zónder trekker? Zo krijg je dat streeploos voor elkaar

Soms lijkt het alsof het lappen van je ramen alleen goed lukt als je de beste trekker van stal haalt. Maar toch kan het soms best een onding zijn: voor kleine raampjes zijn trekkers meestal niet geschikt en hoekjes van ramen zijn soms lastig te bereiken. Gelukkig kun je ook prima zónder trekker je ramen lappen in een paar simpele stappen.

Amanda Winkelman

Het klinkt misschien gek, maar je kan je ramen dus ook prima lappen zonder trekker. En het goede nieuws is dat je de materialen hiervoor waarschijnlijk al in huis hebt. Laten we gauw beginnen!

Ramen lappen in 3 stappen:

Stap 1: sopje maken

Deze stap is hetzelfde als wanneer je wel met een trekker de ramen lapt. Maak een sopje met lauwwarm water en een paar druppels afwasmiddel of een scheutje azijn. Gebruik liever te weinig schoonmaakmiddel dan teveel! Als er teveel schoonmaakmiddel aan het water is toegevoegd kan dat vooral met zeep een vettig laagje achterlaten op de ramen.

Stap 2: raam insoppen

Vanaf hier verandert je ramenlap-routine! Pak er in plaats van een spons of gewone schoonmaakdoek een microvezeldoek bij. Maak hem nat en poets daarmee de ramen. Microvezeldoeken hebben als eigenschap grondig te poetsen zonder al te veel schoonmaakmiddel. Je kan zelfs het schoonmaakmiddel helemaal weglaten als je met een microvezeldoek te werk gaat.

Stap 3: drogen met een microvezeldoek

Stap 3 is wat echt het grote verschil maakt. Als je je raam droogt met een schone, droge microvezeldoek, zal je zien dat er een streeploos resultaat overblijft. Dat komt omdat microvezeldoeken, zoals gezegd, van zichzelf al een reinigende werking hebben. Dus als je deze doekjes gebruikt om de ruit te drogen, neemt hij niet alleen het water goed op, ook de vuilrestanten gaan mee én vettige laagjes of andere streepveroorzakers worden weggevaagd.

Als je veel ramen hebt, of ze zijn flink van stuk, dan kun je ook grotere microvezeldoeken aanschaffen, of sneldrogende doeken. Want dat je microvezeldoek goed droog en schoon is, is voor het drogen van groot belang. Sop ze!

Bron: Avital Schoonmaak.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden