Ravioli met vis en mierikswortel
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Benodigdheden:
- 250 g gerookte zalm
- 3-5 el slagroom
- zout, peper
- ½ tl geraspte citroenschil
- ½ tl geraspte mierikswortel
- 48 dunne vellen verse pasta van circa 5 x 5 cm of 48 wontonvellen*
- 500 g verse kabeljauw, in 24 stukjes
- 24 kleine verse basilicumblaadjes voor de saus: 3 dl visbouillon
- 2 dl droge witte wijn
- 2 dl slagroom
- zout, peper
- citroensap
- ½ tl geraspte citroenschil
- 3 el fijngesneden bieslook
Bereidingswijze:
1. Kook voor de saus de visbouillon met de wijn in tot ¹/³.
2. Voeg de slagroom toe en kook nogmaals tot de helft in.
3. Breng de saus op smaak met zout, peper, citroensap, citroenrasp en bieslook.
4. Pureer de zalm met de slagroom in de keukenmachine tot een zachte mousse.
5. Breng op smaak met zout, peper, citroenschil en mierikswortel.
6. Verdeel de vulling over 24 raviolivellen en leg op de mousse een stukje kabeljauw en een blaadje basilicum.
7. Bestrijk de deegranden met water en dek af met de 24 andere deegplakjes. Druk de deegranden stevig op elkaar.
8. Steek uit het gevulde deeg cirkels van circa 5 cm doorsnede.
9. Kook de pasta in ruim kokend water met zout in 1-3 min. beetgaar.
10. Laat goed uitlekken en serveer de ravioli met de saus.
Bereidingstijd: circa 45 min. Circa 640 kcal p.p.
* Wontonvellen
Wontonvellen zijn deegvellen die te koop zijn bij de toko. Ze liggen in de diepvries en zijn heel geschikt om als pastadeeg te gebruiken.