null Beeld

Recept – Gemberkoekjes

Redactie Libelle.nl

Gemberkoekjes

Mmm, iedere week een recept met zoet. Taart, koekjes, cakes en nog veel meer! Ideetje: uitscheuren en er een receptenboekje van maken.

Benodigdheden

Voor ca. 20 stuks

* 125 g zachte boter

* 150 g bruine basterdsuiker

* 1 eidooier

* 1 tl gemberpoeder

* 1 tl kaneelpoeder

* 225 g bloem

* poedersuiker om te bestrooien

* eventueel een stukje kant

* zeefje

* bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven alvast voor op 180˚C. Klop de boter romig met de suiker. Klop de eidooier, gember en kaneel erdoor. Kneed de bloem er luchtig doorheen tot een glad deeg, wikkel dit in folie en zet het in de koelkast tot het stevig genoeg is om uit te rollen. Bestrooi het werkvlak en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer ½ cm dik. Steek de koekjes uit het deeg en veeg overtollige bloem eraf. Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen. Leg het kant op de koekjes, doe poedersuiker in een zeefje en bestrooi hiermee de koekjes. Haal het kant er voorzichtig af en leg de koekjes op een mooie schaal.

Heb je een eigen, origineel bakrecept met pure ingrediënten? Mail het naar redactie@libelle.nl o.v.v. 'Bakt' en wie weet wordt je recept in Libelle geplaatst.

Bekijk meer lekkere recepten op www.libelle.nl/culinair

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden