Redactie feestmenu: kalkoen of sliptong

AnneVervoort

Ben jij benieuwd naar de speciale appeltaartjes van Marijn of het alternatieve kaasplankje van Suzanne? Bekijk dan snel het hele feestmenu van de redactie.

Hoofdgerecht: Klassieke kalkoen met moderne twist van Chantal (6 tot 8 personen)

Chantal gaat het liefst voor klassiek met een moderne twist. “Traditie anno 2012 noem ik dat altijd. Dit jaar staat er een heerlijk kalkoenrecept van Jamie Oliver bij ons op het menu.” Je vindt het recept voor deze schitterende kalkoen op de website van Jamie Oliver.

Hoofdgerecht: Sliptongetjes in geklaarde boter van Debbie

Debbie krijgt al trek bij de gedachte van de sliptongetjes in geklaarde boter die de vader van Sjoerd, haar vriend, altijd maakt. “Het is zó lekker dat het ieder jaar een vast nummer is. Het is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ook gaan we dit jaar gourmetten, maar deze keer met een vega-twist, dus vooral veel groenten, pannenkoekjes en aardappeltjes.”

Hoe maak je het?

Haal de filets lichtjes door wat bloem en bestooi met peper en zout. Smelt flink wat geklaarde boter in de pan. Bak de filetjes op middelhoog vuur 2 tot 3 minuten aan beiden kanten.

Wist je dat? Geklaarde boter is boter die gesmolten is om de vaste bestanddelen en het water te scheiden van het vet. Geklaarde boter heeft een hoger kookpunt dan gewone boter. Te koop in natuurwinkels.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden