null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

René Froger biedt excuses aan voor zijn corona-uitspraken

René Froger gaat door het stof. De zanger is overladen met kritiek na zijn opmerking over dat artiesten 'het hardst zijn getroffen' door de coronacrisis. Daar biedt hij nu zijn excuses voor aan. 

Faye HeijnisEM-Press/Patrick van Emst

"Gestructureerd praten is niet mijn sterkste kant", begint René Froger zijn bericht.

Hardst getroffen

De zanger sprak vrijdagavond in Shownieuws over de gevolgen van de coronacrisis voor de evenementenbranche. "Wij mogen pas weer aan de bak als er een vaccin komt en dat is natuurlijk verschrikkelijk", zei René. En: "Uiteindelijk zijn wij toch, en dat is niet om zielig te zijn, het hardst getroffen van iedereen. (...) Een artiest is niet iemand die morgen bij de boer kan gaan werken ofzo. Je hebt een specifiek beroep en daar heb je allemaal een opleiding voor genoten."

Achter in de rij

Frogers woorden zijn behoorlijk verkeerd gevallen bij veel mensen. Hij wordt namelijk overladen met kritiek. Daarom besloot hij om het een en ander toe te lichten op social media. "Wat ik wilde zeggen, is dat wij met onze branche achter in de rij staan", zegt hij nu. "Vele artiesten, toeleveranciers als geluids- en lichtbureaus, jodiumbouwers, muzikanten etc. hebben niet de reserves die noodzakelijk zijn om dit te kunnen overleven."

Niet zielig gevonden worden

Froger wil vooral 'niet zielig gevonden worden'. "Het zal nog zeer lang duren eer dat wij weer iets mogen gaan doen omdat plaatsen waar groepen mensen samenkomen waarschijnlijk besmettingsbronnen zullen zijn. Ik heb daar alle begrip voor, gezondheid is het allerbelangrijkste, maar wilde de noodkreet van onze branche verwoorden."

'Ik kan en wil niet zomaar iets anders doen'

Ook gaat hij nog even in op zijn uitspraak over bij een boer gaan werken. "Met die uitspraak wil ik zeker geen minachting tonen tegenover boeren en hun bedrijven. Ik bedoel daarmee te zeggen dat ik niet zomaar iets anders kan en wil gaan doen."

Welgemeende excuses

Froger omschrijft dat hij zijn lesje wel heeft geleerd. "Ik bedoel het goed, weet wat ik wil overbrengen, maar verwoord het vervolgens totaal verkeerd. (...) Mochten mensen zich aangesproken en beledigd hebben gevoeld over mijn uitspraken, bij deze mijn welgemeende excuses." En: "Beter zeg ik maar even niets meer."

Zijn excuses wordt warm ontvangen, blijkt wel uit de reacties onder het bericht.

Bij deze man kloppen BN’ers met financiële problemen in de coronacrisis aan:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden