null Beeld

René Froger maakt zich zorgen over de toekomst: “Het is verschrikkelijk”

Nederland gaat stapje voor stapje van het slot, maar voor artiesten ziet de toekomst er tot nu toe alles behalve rooskleurig uit. Zanger René Froger hoopt vurig dat hij snel weer op het podium kan staan. "Een artiest heeft publiek nodig." 

In Shownieuws doet hij zijn verhaal.

Hardst getroffen

Voor Froger, die zijn vrije tijd nuttig besteed door een handje te helpen bij de Voedselbank, is het slikken dat het misschien wel tot 2021 duurt voor hij weer op het podium zal staan. "Wij mogen pas weer aan de bak als er een vaccin komt en dat is natuurlijk verschrikkelijk", vertelt de zanger in de uitzending. René is dan ook erg teleurgesteld dat Toppers in concert in december waarschijnlijk niet door kan gaan. "De versoepeling van evenementen zou heel welkom zijn", aldus de zanger.

Onmogelijk

Froger legt nog maar eens uit dat je als artiest publiek nodig hebt om op te treden. "Uiteindelijk zijn wij toch, en dat is niet om zielig te zijn, het hardst getroffen van iedereen." Zomaar ander werk gaan doen is volgens Froger in veel gevallen ook niet mogelijk. "Een artiest is niet iemand die morgen bij de boer kan gaan werken ofzo. Je hebt een specifiek beroep en daar heb je allemaal een opleiding voor genoten."

Op gang

Gelukkig zijn er een aantal sectoren die langzamerhand wel weer aan het werk mogen. Zo zullen vanaf maandag 11 mei de contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten hun werkzaamheden oppakken en is de kans groot dat we in juni weer naar een terras of restaurant kunnen. Mits er voldoende afstand kan worden gehouden en er geen nieuwe piek in het aantal corona-patiënten komt natuurlijk.

Mondkapje

Ook het openbaar vervoer zal per 1 juni weer volgens de gebruikelijke dienstregeling rijden. Reizigers zijn verplicht een mondkapje te dragen. Heb jij er al 1 gemaakt? Libelle geeft je een handige Do It Yourself-tip.

Bron: Shownieuws. Beeld: Brunopress.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden