null Beeld

René Froger openhartig over begin carrière en geheim houden van zijn relatie

In Sterren op het doek interviewde Özcan Akyol deze week René Froger. De popster vertelt openhartig over het begin van zijn carrière en over zijn relatie destijds. Die moest hij namelijk een tijdje geheim houden. 

Online redactie Libelle

En dat zit zo.

Begin carrière

Terwijl drie kunstenaars René Froger vastleggen op het doek, praat de zanger met Özcan over zijn leven, zijn carrière, zijn vrouw en zijn passies. Al gauw vraagt Özcan hem naar het begin van zijn carrière, in de jaren '80. René laat weten hoe hij die tijd beleefde. En hij schetst een bijzonder beeld van een tijd die heel anders is dan nu.

Relatie

"Ik was een ster, een popster", vertelt René. "En een popster loopt niet achter een wandelwagen van zijn kind. Toen zeker niet. Dat was not done." In de jaren '80, legt René uit, moest een popster voldoen aan een bepaald plaatje. En iemand met een vaste relatie en kinderen, paste daar niet in. En dus moest René een tijdje doen alsof hij geen relatie had. "In het begin als mensen vroegen: 'heb je een vriendin?', dan zei ik: 'nee, ik heb geen vriendin.'" En dat terwijl hij al twee jaar samenwoonde met Natasja. "Dat was toentertijd zo. Je moest te hebben zijn voor iedereen. Zeker voor de jongere dames."

Poppenkast

Natasja begreep dat allemaal erg goed, vertelt René. Maar op een gegeven moment hield hij het niet meer vol om zijn relatie geheim te houden. "Ik kon dat zelf ook niet. Ik dacht: houd op met die poppenkast." En dus maakte hij zijn relatie openbaar.

Gelukkig

Inmiddels zijn René en Natasja niet meer van elkaar weg te denken en lijken de twee heel gelukkig met elkaar. Dat is ook iets wat René heel belangrijk vindt. "Wij zeggen ook nooit meer tegen elkaar dat we van elkaar houden", legt hij dan ook aan Özcan uit. "Wij vragen aan elkaar: 'ben je gelukkig?' Dat is een vraag die je eigenlijk nooit aan elkaar stelt.'" Maar voor de zanger is die wel heel belangrijk.

René Froger praatte laatst ook heel openhartig met Libelle in de rubriek Wanneer heb je voor het laatst?. Bekijk de video hier.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Sterren op het doek. Beeld: Brunopress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden